26-letni Zagrebčan, ki se je nedavno v Milanu okužil s koronavirusom, je za hrvaški medij 24sata spregovoril o svojem počutju. Kot opisuje, ima precej mile simptome, saj njegova temperatura sploh ne preseže 38 stopinj Celzija, prav tako ne kašlja. “Prijatelji mi pišejo, da sem ga nekje moral pošteno polomiti, saj nisem okužil svojega dekleta. Drugi pravijo, da je kriv Dinamo, saj če ne bi prejel dva gola od Šahtara, jaz ne bi odpotoval v Milano,” se ta imenovan medij pošali Zagrebčan. Spomnimo, mladenič je s koronavirusom okužil tudi svojega brata dvojčka. Oba se trenutno nahajata v bolnici Dr. Frana Mihajlevića v Zagrebu.

Ima zgolj povišano temperaturo in nobenih respiratornih problemov

Na dan, ko je mediju poslal svoj zapis, je zapisal, da je to prvo jutro, ko se je prebudil brez povišane temperature, ki tudi sicer ni bila pretirano povišana. “Dobro se počutim, celo bolje kot sem se počutil ob posameznih prehladih v preteklosti. Moj brat ima še vedno vročino, seveda pa je to za pričakovati, glede na to, da sem bil jaz okužen prvi.” Konec dneva je uredništvu medija sporočil, da mu je temperatura spet narasla, a ne presega 38 stopinj Celzija. Počutil se je dobro, ni kašljal ali se soočal z respiratornimi problemi, ni imel niti bolečega grla.

Ni zagnal panike

Ko je izvedel, da je pozitiven, je ostal miren in ni zagnal panike. Počutil se je namreč dobro in zato ni dvomil, da bi se zadeve lahko končale tudi slabše. Ga je pa skrbelo za svojo družino, za mamo, babice, dedke, kolege v podjetju, kjer je zaposlen. Četudi je bilo njegovo dekle v času okužbe v Milanu z njim, sta se oba  njena testa izkazala za negativna.