Z britanskega kraljevega dvora prihaja novica, da skladno z umikom od opravljanja kraljevih dolžnosti Meghan Markle in princ Harry ne bosta več uporabljala svojih uradnih kraljevih nazivov. In ker se ne bosta več udeleževala uradnih dogodkov, poroča Siol, za to ne bosta več prejemala tudi plačila.

Ukrepi, ki sledijo njuni odločitvi, da se umakneta od opravljanja kraljevih dolžnosti, se bi se uresničili spomladi. Med drugim jima bodo odvzeli uradna kraljeva naziva, a Harry bo vedno ostal princ. Ne bosta pa več deležna davkoplačevalskega denarja, ki sta ga doslej prejemala, ker sta se udeleževala uradnih kraljevih dogodkov, je zapisal Fox News..

»Vojvoda in vojvodinja Susseška sta hvaležna njenemu Visočanstvu in kraljevi družini za podporo pri odločitvi, da se lotita novega poglavja v svojem življenju. Kot je dogovorjeno v tej novi ureditvi, se bosta umaknila od opravljanja kraljevih dolžnosti, vključno z uradnimi vojaškimi dogodki. Prav tako ne bosta več prejemala davkoplačevalskega denarja za opravljanje kraljevih dolžnosti,« na Siolu povzemajo današnjo uradno izjavo Buckinghamske palače.

Menda bosta morala vrniti še skoraj tri milijone evrov

Meghan in Harry bosta še nadaljevala z nekaterimi zasebnimi projekti in podpirala organizacije, ki sta jih doslej. Četudi pa ne bosta več uradno predstavljala britanske kraljice, nameravata s svojim ravnanjem, je tudi zapisano v izjavi, še naprej podpirati vrednote njenega Veličanstva.

Poleg tega, da ne bosta dobivala več davkoplačevalskega denarja, pa bosta menda morala vrniti še skoraj tri milijone evrov, ki sta jih porabila za prenovo svojega britanskega doma Frogmore Cottage, navaja Independent. Par bo sicer v tem domu še vedno bival, ko se bo s sinom Archiejem mudil v Veliki Britaniji.