DMCC (Dubai Multi Commodities Center), vladna organizacija v Dubaju, je na svetovnem gospodarskem forumu Davosu 2020 sporočila, da v svoji prosti coni v središču vodilnega poslovnega okrožja mesta ustanavlja t.i. kripto dolino. Pri DMCC-ju so pojasnili, da je “zasnovana za spodbujanje rasti, sodelovanja in integritete v celotnem globalnem gospodarstvu”, in pojasnil: “Crypto Valley DMCC” bo nudila različne storitve, vključno z osnovami začetnih start-upov, območji za sodelovanje, inovacijskimi storitvami za korporativne stranke, usposabljanjem podjetništva, izobraževanjem, dogodki, mentorstvom in financiranjem.”

DMCC se nahaja v osrčju Dubaja in ima več kot 100.000 prebivalcev in 17.000 družb članic, ki predstavljajo več kot 170 držav in 20 poslovnih sektorjev. Podjetja segajo od start-upov do multi-nacionalnih korporacij. Vsak mesec se v DMCC pridruži še 170 podjetij, od katerih je 95% novih v Dubaju.

Spodbujanje mestne dinamike poslovanja

”Odprtje kripto-doline oziroma crypto valley v DMCC bo spodbudilo mestno dinamiko poslovnega okolja in podpiralo strategije vlade za pridobitev inovatorjev, podjetnikov, ter pionirjev, ki bodo oblikovali ekonomijo prihodnosti.” je komentiral izvršni predsednik in izvršni direktor Ahmed Bin Sulayem.

“Crypto Valley DMCC” bo nudila različne storitve, vključno z osnovami začetnih start-upov, območji za sodelovanje, inovacijskimi storitvami za korporativne stranke, usposabljanjem podjetništva, izobraževanjem, dogodki, mentorstvom in financiranjem.”

Cilj DMCC-ja, ki je bil ustanovljen leta 2002, je povečati blagovne trgovske tokove po državi. Njegova davkov prosta cona ponuja vrsto ugodnosti, vključno z 0 odstotno dohodnino. Člani lahko brez težav nakažejo ves svoj dobiček nazaj v svoje matične države. Oktobra 2019 je DMCC že peto leto zapored prejel nagrado ”Globalna cona leta” s strani revije Financial Times Fdi. Na tekmovanju 2019 je bilo nominiranih skupno 85 globalnih prostih con.

DMCC se nahaja v osrčju Dubaja in ima več kot 100.000 prebivalcev in 17.000 družb članic, ki predstavljajo več kot 170 držav in 20 poslovnih sektorjev. Podjetja segajo od start-upov do multi-nacionalnih korporacij. Vsak mesec se v DMCC pridruži še 170 podjetij, od katerih je 95% novih v Dubaju.

Partnerji iz švicarske kripto doline

Za odprtje kripto doline, DMCC sodeluje s švicarskim investicijskim podjetjem Crypto Valley Venture Capital (CV VC) in njegovo hčerinsko družbo CV Labs, z namenom razvoja “celovite strategije DMCC Blockchain, ki bi bila usklajena s strategijo Emirates Blockchain 2021 in bi podpirala strategijo Dubai Blockchain” ki ga je sprožil Šeik Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, prestolonaslednik Dubaja in predsednik izvršnega sveta Dubaja.

“Sporazum med podjetjema je bil podpisan v času Svetovnega gospodarskega foruma v Davosu. Navdušeni smo, da smo se preselili v regijo MENA (Bližnji vzhod in Severna Afrika) z DMCC kot močnim lokalnim partnerjem,”

“Sporazum med podjetjema je bil podpisan v času Svetovnega gospodarskega foruma v Davosu. Navdušeni smo, da smo se preselili v regijo MENA (Bližnji vzhod in Severna Afrika) z DMCC kot močnim lokalnim partnerjem,” je komentiral ustanovitelj CV VC in CV Labs Ralf Glabischnig in dodal:  ”Veselimo se, da bomo našega močnega partnerja iz kripto doline pripeljali v Dubaj; to so Coreledger, Inacta, Lykke in Tezos, ki že delujejo v regiji MENA.”

Z odprtjem lastne kripto doline se bo Dubaj pridružil Švici in Filipinom, državama, ki sta že ustanovili svojo kripto dolino; Filipini so zgradili kripto dolino Azije, ki bo kmalu dobila svoje letališče.