Prebivalce Zagreba je tudi danes nekaj po 7. uri stresel šibak potres z magnitudo 1,7, potem ko je v nedeljo območje hrvaške prestolnice stresel močan potres z magnitudo 5,5. Po podatkih hrvaške seizmološke službe so do ponedeljka do polnoči zaznali 74 popotresnih sunkov, ki so se nadaljevali tudi danes.

Potem ko so na območje Zagreba v ponedeljek okoli 21. ure zabeležili potres z magnitudo 2,7, je noč minila večinoma mirno. Danes po 7. uri pa je sledila vrsta šibkejših potresov, so dodali. Večina popotresnih sunkov je do ponedeljka do polnoči imela magnitudo do 2, medtem ko je 23 sunkov imelo magnitudo med 2 in 3, šest med 3 in 4, eden pa je bil na meji magnitude 5, je razvidno iz grafikona, ki ga je objavila seizmološka služba na Twitterju.

Na Hrvaško prihaja pomoč

Za posledicami poškodb v nedeljskem potresu je v ponedeljek umrla najstnica, ki je imela hude poškodbe glave. Poškodovana je bila v stanovanju v središču mesta. V potresu je bilo poškodovanih še 26 ljudi, med njimi 17 huje.

Potem ko je Slovenija v ponedeljek poslala pomoč Hrvaški v okviru evropskega mehanizma civilne zaščite, so pomoč na Hrvaško napotili tudi iz italijanske dežele Furlanija – Julijska krajina, ki je sredi zdravstvene krize zaradi novega koronavirusa.

Ob 30 šotorih za skupno 250 ljudi so poslali tudi vojake in gasilce v petih vojaških vozilih, je poročal Večernji list na svoji spletni strani.