S prenehanjem potovanj zaradi koronakrize je v težave zašel tudi najbolj priljubljen popotniški vodnik na svetu, poročajo na siolu.

Izdajatelj izjemno priljubljenih vodnikov, Lonely Planet, je pred razcvetom svetovnega spleta in mobilnih aplikacij veljali za prave popotniške biblije. Zdaj pa so se v podjetju odločili za občutno krčenje obsega poslovanja in izdajanja novih publikacij. Odpustili so znaten delež osebja in zaprli pisarne v Londonu in Melbournu.

Izdajatelj izjemno priljubljenih vodnikov, Lonely Planet, je pred razcvetom svetovnega spleta in mobilnih aplikacij veljali za prave popotniške biblije.

Zaprtje melbournskih prostorov po poročanju siola velja za velik šok, se je bil tam prvotni sedež Lonely Planeta. Zaradi krčenja poslovanja so tudi prizadete izpostave podjetja v ZDA, Indiji in na Irskem.

Težave nastopile že pred koronakrizo

 “Zaradi vpliva bolezni covid-19 na povpraševanje in prodajo smo pri Lonely Planetu sprejeli težko odločitev in do nadaljnjega skrčili poslovanje,” so povedali v podjetju in dodali,  da vodnikov ne nameravajo nehati izdajati. Eden od bivših zaposlenih je za časopis Sydney Morning Herald povedal, da je bilo stanje v podjetju zelo slabo že pred koronakrizo.

Za avstralske medije je Tony Wheeler povedal: “Ali sem žalosten? Seveda, žalosti me veliko stvari. Kdo ve, kaj se bo zgodilo s turizmom.” 

Za avstralske medije je Tony Wheeler povedal: “Ali sem žalosten? Seveda, žalosti me veliko stvari. Kdo ve, kaj se bo zgodilo s turizmom.”

Avstralec, ki s podjetjem ni več povezan, saj se je med tem že menjalo kar nekaj lastnikov, je še povedal: “50 let pozneje imajo te knjige ljudje še vedno na policah, kar je nekakšen dosežek. Ali bodo tam čez leto dni? Ne vem.”