Uporaba umetne inteligence, omrežja 5G, Huaweijevega Cloud-a in umetne inteligence je znatno pospešila diagnostiko ter omogočila hitrejšo in učinkovitejšo komunikacijo med zdravniki in strokovnjaki za iskanje ustreznih rešitev.

O navedbah Huaweija, se je uporaba umetne inteligence izkazala za ključno pri hitri diagnozi bolezni, omogoča obdelavo več oseb in razbremeni zdravnike. »Prva je uporaba umetne inteligence v zdravstvu; druga je začetek spletnega izobraževanja, ker se izobraževanje ne sme ustaviti; tretje je poslovanje v oblaku, tako da podjetja nadaljujejo z običajnim poslovanjem in so gospodarske posledice čim manjše,« poudarja Deng Tao, predsednik Huawei Cloud. Tehnološke rešitve, ki so jih pri Huaweiju razvili, pa brezplačno ponujajo vsem, ki to potrebujejo,« je na konferenci izpostavil Tao.

Za učinkovito komunikacijo, hitrejšo izmenjavo informacij in hitrejšo diagnostiko je ključno vlogo odigralo omrežje 5G, preko katerega so pacientom in zdravstvenemu osebju omogočili tudi posvetovanja s psihologi na daljavo in video obiske najbližjih.