Hrvaška policija je na legalni plantaži industrijske konoplje v zaledju Zadra našla tudi 7.728 rastlin konoplje, ki občutno presegajo dovoljeni odmerek psihoaktivne snovi tetrahidrokanabiola (THC), poroča Policijska uprava Zadar.

58-letnika lastnika podjetja za proizvodnjo industrijske konoplje so priprli ter kazensko ovadili zaradi proizvodnje in prodaje prepovedanih mamil.

Na območju vasi Islam Grški pri Zadru je 58-letnik posadil več kot 20.000 rastlin. Pri tem je na približno 21.000 kvadratnih metrih posadil nekaj več kot 7.700 rastlin konoplje, pri kateri vsebnost THC v listih in cvetovih presega raven, dovoljeno za industrijsko konopljo.

Foto: Policijska uprava Zadar

Foto: Policijska uprava Zadar

Foto: Policijska uprava Zadar

Nasad bi prinesel skoraj 9 ton marihuane

Sporne rastline so bile povprečne višine 165 centimetrov. Policijski strokovnjaki so ocenili, da bi količina listov in cvetnih vrhov, ki vsebujejo večji odmerek THC, prinesla več kot 8,8 tone marihuane.

Policisti so objavili tudi video posnetek in navedli, da je zemljišče, na katerem se nahaja plantaža konoplje, v lasti hrvaške države, moški pa je bil uporabnik zemljišča.