Uporabniki twitterja, kjer se je novica razplamtela, so večinskega mnenja, da gre za ironijo.

Izvršni direktor največjega podjetja, ki izdeluje cepivo

Medtem, ko se uporabniki twitterja nad novico muzajo, izvršni direktor izpostavlja, da je sicer res pozitiven, vendar ne kaže nobenih znakov, kar naj bi kazalo na učinkovitost cepiva.

Bourla je bil prvič letos pozitiven avgusta, poročajo tuji mediji. Poživitvenega odmerka odtlej še ni prejel, pove, kajti od avgustovske oktobre je minilo še premalo časa po mnenju ameriškega Centra za kontrolo in preprečevanje bolezni.

Četudi naj bi po mnenju veterinarja cepivo in poživitveni odmerki osebo ščitili pred boleznijo, pa se sočasno pojavljajo raziskave, ki kažejo na nezanesljivost in več hudih stranskih učinkov, predvsem pri mlajših osebah v reproduktivni dobi.

Ponekod so med precepljeno populacijo zaznali hud upad rodnosti, pri cepljenih nosečnicah pa smrt plodov in kopico spontanih splavov. Debate so primerno razvnete, kajti razlika med tem, da nekaj ne deluje in sumom, da resno škodi, je ogromna.

Tokratni primer je na spletu spodbudil predvsem hudomušne komentarje. Mimogrede, doslej je po lastnih navedbah Bourla že štirikrat prejel Pfizerjevo cepivo.