Današnji datum se tako z leve kot z desne bere enako – 02022020. Da je današnji datum z numerološkega stališča izjemno močan,  je za Slovenske novice povedala Lili Sorum.

»Število 2 simbolizira odnose, povezovanje, komunikacijo in odnos, ki ga gojimo do sebe. Na ta dan bi se lahko skrhali dolgotrajni odnosi, ki ne temeljijo na spoštovanju. Pojavila bi se lahko potreba po pogovoru in po premoči. Zelo verjetno je, da vam bo kdo stopil na žulj. Naš ego bo deloval močneje, zato se bomo težje prilagajali. Čez dan bi lahko doživeli oba ekstrema počutja: lahko boste polni energije, neučakani, morda celo vzkipljivi ali pa ravno obratno, utrjeni, ”cunjasti’ in naravnost črnogledi. Zaradi močnega vpliva dvojke bi se naš pogled na situacijo ali neko osebo lahko dobesedno postavil na glavo. Možno je torej, da boste o nečem drastično spremenili mnenje. Najpomembnejši odnos, ki ga gojimo celotno življenje, je odnos do sebe. Energija dneva bo krepila samopodobo in notranjo moč, zato počnite nekaj, kar vam bo dalo občutek smisla,« je dejala za Slovenske novice kjer zapišejo še kako lahko danes energijo uporabite:

V odnosu: Postavite se zase in končno postavite mejo. Povejte, kaj in zakaj vas moti. Spregovorite o svojih potrebah.

Osebno: Bodite odločni. Postavite si nove cilje, za katere menite, da so nedosegljivi. Zaupajte vase!

V poslu: Razmislite o povezovanju z nekom, ki vam lahko svetuje ali pomaga.

»Današnji dan je ugoden dan tudi za poslovni dogovor ali pogovor z nekom, kogar se sicer bojite ali doživljate kot večvredne od sebe.«

Naslednji podoben datum, a energijsko še mnogo bolj eksploziven zaradi še ene ničle bo 20.02.2020. »Takrat bo definitivno kaj počilo,« pravi ob koncu za Slovenske novice Lili Sorum.