Ameriški tehnloški velikan Apple je zaradi širjenja novega koronavirusa svoje trgovine na Kitajskem zaprl do 9. februarja. Kot je navedel v današnjem sporočilu, je odločitev sprejel iz previdnosti in na podlagi zadnjih nasvetov vodilnih zdravstvenih delavcev, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Applova spletna trgovina medtem ostaja odprta. V družbi še pravijo, da bodo pozorno spremljali dogajanje glede novega virusa.

Za odpoved ali omejitev letov tudi letalski prevozniki

Apple se je z ukrepom pridružil vrsti podjetij, ki so zaradi širjenja virusa zaprla poslovalnice ali prekinila proizvodnjo. Za odpoved ali omejitev letov na Kitajsko so se odločili tudi številni letalski prevozniki.

Nekateri Applovi dobavitelji imajo obrate na območju mesta Wuhan, ki je žarišče novega virusa. Vodja Appla Tim Cook je v torek dejal, da v družbi pripravljajo načrte za nadomestitev proizvodnje z alternativnimi viri. Tajvansko tehnološko podjetje Foxconn, ki izdeluje Applove naprave, je svoje tovarne na Kitajskem zaprlo do sredine februarja, še poroča AFP.

Novi koronavirus je na Kitajskem po najnovejših podatkih zahteval 259 življenj, več kot 11.000 ljudi je okuženih. Zunaj Kitajske so doslej zabeležili več kot 100 primerov okužb z novim virusom v 22 državah.