Društva

V Društvu za zaščito živali Maribor letošnji velik odziv na oktobrsko akcijo sterilizacij in kastracij psov in mačk pripisujejo vse večji ozaveščenosti lastnikov živali. Poudarjajo, da tudi čez leto pomagajo tistim, ki sami ne zmorejo kriti stroškov posega.

Damjan Veršič3 tedni

Lovci iz Ruš zaznali poginule lisice, okužene z virusom pasje kuge. Virus se lahko hitro prenese na mlade necepljene pse in mačke.

Damjan Veršič2 meseca

V zadnjih mesecih se soočajo z velikimi veterinarskimi stroški, posledica veliko pomoči potrebnih živali. Ob tem poudarjajo, da brez pomoči ljudi ne gre in da jo v tem trenutku nujno potrebujejo. Zato prosijo za vašo finančno pomoč.

Uredništvo3 meseci

Erika Rajšp (62) je ena od dobitnic priznanja Društva Šola zdravja za leto 2019, ki ga podeljujejo zaslužnim članom, prostovoljcem društva. Skušala je spraviti Tezenčane na noge in uspelo ji je oblikovati skupino Mavrica.

Uredništvo6 mesecev

Ob dnevu zmage nad fašizmom in nacizmom smo se pogovarjali s člani Krajevne organizacije ZB Dušan Kveder – Tomaž. Zaskrbljeni so nad takšnim sistemom, ki po njihovem omogoča razrast fašističnih in nacističnih gibanj.

Ana Lah8 mesecev

Slovenska karitas je sprožila akcijo zbiranja sredstev za pomoč pri preventivi in blaženju posledic pandemije novega koronavirusa v najrevnejših državah.

Uredništvo9 mesecev

Podpisniki pobude so prepričani, da so pogoji dela od doma pri šolajočih zelo različni, mnogi so se zaradi slabih razmer znašli v še hujši sitiski kot sicer. Odločevalce zato pozivajo, da opustijo ocenjevanje in opravljanje zaključnih izpitov ter splošne in poklicne mature v šolskem letu 2019/2020.

Uredništvo9 mesecev

Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor kljub svoji mednarodni usmerjenosti deluje tudi lokalno. Zvezi prijateljev mladine so podarili 100 velikonočnih pisank ter pripravili lokalne dobrote.

Uredništvo9 mesecev

UKOM je nevladnim organizacijam prejšnji teden v podpis poslal osnutek aneksa, v katerem predlaga, da se prostovoljno odpovedo sredstvom, namenjenim za financiranje projektov, s katerimi si prizadevajo za spoštovanje in sprejemanje različnih etničnih skupin in medijske pismenosti.

Ana Lah9 mesecev

Srpsko kulturno društvo Maribor bo tudi to leto poskrbelo za novoletno zabavo. Interes je izjemno velik.

Uredništvo1 leto

Po svetu že skorajda kraljujejo trgovine z recikliranimi izdelki in izdelki iz druge roke, pri nas v Mariboru pa le počasi sledimo trendom takšnega nakupovanja.

Daniela Leskovar1 leto