DOGODKI

Društva

Nedavno je odmeval predlog ustavne komisije, ki je državnemu zboru predlagala, naj začne postopek za vpis pravice do uporabe in razvoja znakovnega jezika v ustavo. A gre le za majhen korak na poti k izboljšanju stanja gluhih in naglušnih, ki so v družbi precej marginalizirana skupina, zdi se, kot da smo nanje pozabili. Epidemija covid-19 pa je slednje še bolj poglobila.

Sara Jagodič3 leta

V Društvu za zaščito živali Maribor letošnji velik odziv na oktobrsko akcijo sterilizacij in kastracij psov in mačk pripisujejo vse večji ozaveščenosti lastnikov živali. Poudarjajo, da tudi čez leto pomagajo tistim, ki sami ne zmorejo kriti stroškov posega.

Damjan Veršič3 leta

Lovci iz Ruš zaznali poginule lisice, okužene z virusom pasje kuge. Virus se lahko hitro prenese na mlade necepljene pse in mačke.

Damjan Veršič3 leta

Obvezne maske v zaprtih prostorih kot zagotavljanje varnosti pred okužbo z novim koronavirusom predstavljajo še posebej velik izziv tistim, ki jim je branje z ustnic in opazovanje mimike sogovornika bistveno za osnovno komunikacijo. Zanimalo nas je, kako se s tem soočajo gluhi in osebe z okvarami sluha. 

Ana Lah3 leta

Erika Rajšp (62) je ena od dobitnic priznanja Društva Šola zdravja za leto 2019, ki ga podeljujejo zaslužnim članom, prostovoljcem društva. Skušala je spraviti Tezenčane na noge in uspelo ji je oblikovati skupino Mavrica.

Uredništvo3 leta

Ob dnevu zmage nad fašizmom in nacizmom smo se pogovarjali s člani Krajevne organizacije ZB Dušan Kveder – Tomaž. Zaskrbljeni so nad takšnim sistemom, ki po njihovem omogoča razrast fašističnih in nacističnih gibanj.

Ana Lah3 leta

Slovenska karitas je sprožila akcijo zbiranja sredstev za pomoč pri preventivi in blaženju posledic pandemije novega koronavirusa v najrevnejših državah.

Uredništvo3 leta

Podpisniki pobude so prepričani, da so pogoji dela od doma pri šolajočih zelo različni, mnogi so se zaradi slabih razmer znašli v še hujši sitiski kot sicer. Odločevalce zato pozivajo, da opustijo ocenjevanje in opravljanje zaključnih izpitov ter splošne in poklicne mature v šolskem letu 2019/2020.

Uredništvo3 leta

Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor kljub svoji mednarodni usmerjenosti deluje tudi lokalno. Zvezi prijateljev mladine so podarili 100 velikonočnih pisank ter pripravili lokalne dobrote.

Uredništvo3 leta

UKOM je nevladnim organizacijam prejšnji teden v podpis poslal osnutek aneksa, v katerem predlaga, da se prostovoljno odpovedo sredstvom, namenjenim za financiranje projektov, s katerimi si prizadevajo za spoštovanje in sprejemanje različnih etničnih skupin in medijske pismenosti.

Ana Lah3 leta

Srpsko kulturno društvo Maribor bo tudi to leto poskrbelo za novoletno zabavo. Interes je izjemno velik.

Uredništvo4 leta