Društva

Lovci iz Ruš zaznali poginule lisice, okužene z virusom pasje kuge. Virus se lahko hitro prenese na mlade necepljene pse in mačke.

Damjan Veršič3 tedni

V zadnjih mesecih se soočajo z velikimi veterinarskimi stroški, posledica veliko pomoči potrebnih živali. Ob tem poudarjajo, da brez pomoči ljudi ne gre in da jo v tem trenutku nujno potrebujejo. Zato prosijo za vašo finančno pomoč.

Uredništvo2 meseca

Obvezne maske v zaprtih prostorih kot zagotavljanje varnosti pred okužbo z novim koronavirusom predstavljajo še posebej velik izziv tistim, ki jim je branje z ustnic in opazovanje mimike sogovornika bistveno za osnovno komunikacijo. Zanimalo nas je, kako se s tem soočajo gluhi in osebe z okvarami sluha. 

Ana Lah4 meseci

Ob dnevu zmage nad fašizmom in nacizmom smo se pogovarjali s člani Krajevne organizacije ZB Dušan Kveder – Tomaž. Zaskrbljeni so nad takšnim sistemom, ki po njihovem omogoča razrast fašističnih in nacističnih gibanj.

Ana Lah7 mesecev

Slovenska karitas je sprožila akcijo zbiranja sredstev za pomoč pri preventivi in blaženju posledic pandemije novega koronavirusa v najrevnejših državah.

Uredništvo7 mesecev

Podpisniki pobude so prepričani, da so pogoji dela od doma pri šolajočih zelo različni, mnogi so se zaradi slabih razmer znašli v še hujši sitiski kot sicer. Odločevalce zato pozivajo, da opustijo ocenjevanje in opravljanje zaključnih izpitov ter splošne in poklicne mature v šolskem letu 2019/2020.

Uredništvo7 mesecev

Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor kljub svoji mednarodni usmerjenosti deluje tudi lokalno. Zvezi prijateljev mladine so podarili 100 velikonočnih pisank ter pripravili lokalne dobrote.

Uredništvo8 mesecev

UKOM je nevladnim organizacijam prejšnji teden v podpis poslal osnutek aneksa, v katerem predlaga, da se prostovoljno odpovedo sredstvom, namenjenim za financiranje projektov, s katerimi si prizadevajo za spoštovanje in sprejemanje različnih etničnih skupin in medijske pismenosti.

Ana Lah8 mesecev

Srpsko kulturno društvo Maribor bo tudi to leto poskrbelo za novoletno zabavo. Interes je izjemno velik.

Uredništvo11 mesecev

Po svetu že skorajda kraljujejo trgovine z recikliranimi izdelki in izdelki iz druge roke, pri nas v Mariboru pa le počasi sledimo trendom takšnega nakupovanja.

Daniela Leskovar11 mesecev

Društvo paraplegikov Podravja obeležuje 40. obletnico delovanja. Predsednik društva Boris Klep je dejal da se v Mariboru spremembe dogajajo, a s prepočasnimi koraki. Želijo si javnega stranišča in večje dostopnosti v nekaterih javnih ustanovah.

Tea Tošić Golob12 mesecev