Ne glede na sneg, ki še tu in tam naletava, naši vrtovi jasno kažejo, da je sezona vrtnarjenja pred vrati. Pravočasno se opremite zanjo s posebno ponudbo Trgovin Jager!

Vsi ljubitelji vrtnarjenja običajno komaj čakamo, da trgovine s svojo ponudbo naznanijo uradni začetek vrtnarske sezone, ko lahko spet zagrebemo roke v vrtno zemljo in se znova prepustimo domači čarovniji pridelave lastnih dobrot in okrasnih rastlin. V Trgovinah Jager tako napovedujejo: »Čas je za vrt, vrtnarite z nami!«

Svoj spomladanski slogan so pospremili tudi s posebno ponudbo za vrt, ki vas že čaka na oddelku Jager tehnike v vaši najbližji Trgovini Jager, če ste redni obiskovalci, pa gotovo veste, da bo z vsakim tednom vrtne ponudbe vse več in več!

Preden se navdušeno odpravite na obhod oddelka tehnike vaše najbližje Trgovine Jager, pa je dobro pripraviti seznam vsega kar potrebujete. Najlažje je, da se sprehodite čez vse začetke korake, ki so ključni za vsak začetek vrtnarske sezone. Pojdimo čez njih skupaj!

1. Načrtujte svoj vrt

Določite, kaj želite gojiti in kje. Ugotovite, katera rastlina najbolje uspeva v vašem podnebju in katera zemlja je najbolj primerna za njihovo rast. Skicirajte letošnjo zasnovo vrta, pomagajte si z vrtnarskimi knjigami ter kar najbolj učinkovito izkoristite dani prostor.

2. Pripravite tla

Odstranite plevel, razrahljajte tla in dodajte gnojilo ali kompost. Za nasvet o tem, katero gnojilo izbrati, mirno za rokav pocukajte svetovalce na oddelkih Jager tehnike, ponudbo gnojil pa si lahko ogledate tudi v svežem katalogu ponudbe za vrt tukaj. Poskrbite, da bodo tla dobro pripravljena, šele nato posadite sadike.


NASVET JAGER PROFESIONALCEV

V sveži Jagrovi ponudbi za vrt na oddelkih Jager tehnike poiščite vsestransko uporaben sadilni Humovit Cinkarne Celje za 12,49 evra!


3. Preglejte orodje

Preverite, ali je nabor vašega orodja še tak, kot mora biti. Imate vse, kar potrebujete? Očistite orodje, ki ga nameravate uporabiti, in ga po potrebi zamenjajte.

Potrebuje vaš nabor orodja kakšno posodobitev? Preverite ponudbo orodja za vrt v vaši najbližji Trgovini Jager ali v svežem katalogu Jager tehnike! Čakajo vas žage različnih vrst, škropilnice, prekopalniki, drobilnik vej …

4. Pripravite sadike

Če nameravate vzgojiti sadike, pripravite vse potrebno ali pa počakajte, da bodo na voljo v vaši najbližji Trgovini Jager. Poskrbite, da so sadike zdrave in jih pravilno hranite, preden jih posadite v vrt.

Na oddelkih Jager tehnike vas že čakajo čebulčki različnih vrst po ceni vse od 1,29 evra dalje, sadike za solate za 1,99 evra po paketu, sadike jagod Frigo za 1,59 evra, trsne cepljenke belih in rdečih sort za 1,49 evra, sadike sadnih dreveskaki, breskev, kostanj, murva, češnja, hruška, marelica in sliva; semenski krompir

5. Zalivanje

Vnaprej načrtujte, kako boste zalivali svoj vrt, in poskrbite, da boste imeli dovolj vode. Morda je čas tudi za vgradnjo sistema za zbiranje deževnice?


NASVET JAGER PROFESIONALCEV

Letos si zadajte izziv in pričnite s pripravo lastnega komposta. Pri tem vam lahko pomaga Jagrov betonski kompostnik, ki ga najdete na oddelkih Jager tehnike za 99,99 evra!


6. Poskrbite za zatiranje škodljivcev

Če želite zmanjšati možnost, da bodo škodljivci napadli vaše rastline, poskrbite za zatiranje škodljivcev pred začetkom sezone. Uporabite organske metode, če je to mogoče.

PREBERITE ŠE: ANKETA: Po kateri od 12 nagrajenih pekovskih dobrot Ptujskih pekarn pa dišijo vaša jutra?

7. Razmislite o varstvu pred boleznimi

Preprečevanje bolezni je ključno za zdrave rastline. Razmislite o uporabi preventivnih ukrepov, kot so uporaba gnojil in fungicidov, da boste preprečili bolezni, ki bi lahko prizadele vaš vrt.

8. Pripravite zemljo za mulčenje

Mulčenje lahko pomaga ohraniti vlago v tleh in zmanjšati rast plevela. Pripravite svoj mulč ali kupite pripravljen mulč, ki ga lahko dodate svoji zemlji.

Tako, vaš seznam vsega, kar potrebujete za uspešen začetek vrtnarske sezone je napravljen, sedaj pa le hitro v najbližjo Trgovino Jager!