FOTO: Skoraj ni stanovanja, ki ga ne krasi palček, sedaj ga lahko ustvarite sami

Tea Tošić, 06.12.20 ob 19:00

Zinka Glažar nam je pokazala postopek izdelave palčka. V prihodnjih dneh vam bomo pokazali nekaj dekoracij, ki jih lahko doma ustvarite sami.

Praznični december je tukaj in nekateri so že pričeli z okraševanjem svojih domov. V prihodnjih dneh vam bomo pokazali nekaj dekoracij, ki jih lahko doma ustvarite sami. Tokrat smo govorili z Zinko Glažar, ki nam je opisala postopek izdelave palčka. Sama je v tem že precej vešča. Čeprav je Zinka uporabila stroj za šivanje, lahko palčka »oblečete« z nekaj potrpežljivosti tudi drugače.

Postopek:

Uporabila je pištolo za vroče lepilo, dve palici dolžine 40 centimetrov, eno palico dolžine 50 centimetrov in eno dolžine 10 centimetrov. Nato potrebujete dva podplata iz lesa in pet vijakov. To sestavite v osnovo za palčka, kot prikazuje fotografija spodaj.

Potem iz blaga ali kakšne odeje, ki je ne potrebujete več, izrežite krog in trikotnik za trup. To sešijte, vendar na vrhu pustite odprtino. Nato vanj vstavite leseno osnovo. Napolnite s polnilom, lahko uporabite kakšne stare blazine, in na vrhu zašijte ali zalepite.

Sešijte še roke in noge ter napolnite hlačnice in jih prišijte k trupu. Prilepite roke, izrežite brado in krog za nos. Nos napolnite in ga oblikujete v kroglico. Prilepite brado in nos, nato se lotite izreza trikotnika za kapo. Po potrebi jo napolnite in poravnate na glavo palčka.

Za podplate sešijte copat, ga prilepite na rob podplata in napolnite z ostanki blaga. Okrog gležnjev prilepite kakšen trak. Zinka je tako ustvarila tudi snežaka.

Morda vas zanima tudi:
FOTO: Čudovit kamin, ki ga lahko ustvarite sami
FOTO: Ustvarite grinčevo drevo