Slovenska papirnica Vipap Videm Krško pod novim lastnikom, češkim RIDG Holding, svojo proizvodnjo usmerja v izdelavo okolju prijazne papirne embalaže za hrano. Proizvodnja časopisnega papirja je namreč preteklost, so prepričani …

Z novim modelom dela slovenska papirnica Vipap Videm Krško uspešno kljubuje udarcem korona krize, s preusmeritvijo iz proizvodnje časopisnega papirja k izdelavi papirne embalaže za živila ter nekaterih drugih izdelkov pa bo podjetje veliko bolj konkurenčno.

Delež časopisnega papirja je v preteklosti predstavljal kar 90 % proizvodnje, v treh letih pa je ta upadel za polovico.

Podjetje Vipap Videm Krško je trenutno pred novimi naložbami v vrednosti več kot 9 milijonov evrov, poročajo Dolenjske novice, vse to pa bo slovenski papirnico pomagalo, da kljub padanju vrednosti in pomena časopisnega papirja ostane aktivno. Delež časopisnega papirja je v preteklosti predstavljal kar 90 % proizvodnje, v treh letih pa je ta upadel za polovico. Češki lastnik RIDG Holding podjetje tako pelje v novo smer – v proizvodnjo embalažnega papirja za živila.

Novi lastnik, nova strategija

Slovenska papirnica je novega lastnika dobila v lanskem letu, že ob koncu leta pa je pozitivni dobiček pokazal, da je bil prevzem več kot uspešen. Uprava podjetja upa, da bo z novim modelom in preusmeritvijo proizvodnje tako tudi v prihodnje. Ob proizvodnji časopisnega papirja, revij in reklamnih letakov Vipap vpeljuje še proizvodnjo papirnatih vrečk, nosilnih vrečk in laminiranega papirja. Trend papirnate embalaže narekujejo tudi prakse številnih evropskih držav, zato je proizvodnja domačih produktov več kot dobrodošla. Taka embalaža bo veliko bolj trajna in popolnoma reciklirana.

Ob proizvodnji časopisnega papirja, revij in reklamnih letakov Vipap vpeljuje še proizvodnjo papirnatih vrečk, nosilnih vrečk in laminiranega papirja. Trend papirnate embalaže narekujejo tudi prakse številnih evropskih držav, zato je proizvodnja domačih produktov več kot dobrodošla.

Kot poročajo v Dolenjskih novicah, so podjetju v času koronakrize na pomoč priskočili tudi v slovenski vladi, v podjetju pa izpostavljajo tudi zavzetost zaposlenih, ki je privedla tudi do tega, da je bil Vipap Videm Krško edina tovarna za tisk papirja v Evropi, ki je v času epidemije delovala neprekinjeno.