DOGODKI

Zelena energija

Nedavno je bila sprejeta nova vizija prostorskega razvoja Slovenije do leta 2050, ki narekuje premišljeno upravljanje s prostorom za varno in zdravo okolje ter visoko kakovost življenja. Kaj prinaša?

Uredništvo2 dneva

Odpoved košnji trave v maju lahko pripomore k ohranjanju populacij opraševalcev, ki so ključni za naše okolje! Pridružite se pobudi!

Uredništvo1 teden

Priznana naravovarstvena organizacija WWF je nedavno objavila novo poročilo, s katerim poziva h globalni prepovedi izdelkov za enkratno uporabo.

Uredništvo2 tedna

Švicarski start-up je razvil prav to – solarne panele, ki se lahko preprosto postavijo na železniške tire ter se prav tako z njih hitro odstranijo.

Uredništvo3 tedni

Odjemalci Energije plus, dobavitelja elektrike in zemeljskega plina, so vselej deležni številnih ugodnosti. To zimo beležijo izjemen odziv na akcijo cenejšega nakupa smučarskih vozovnic na Mariborskem Pohorju, v kateri so lahko njihovi odjemalci celodnevno smučarsko vozovnico kupili za samo 23 EUR (redna cena 39 EUR). V samo treh mesecih je bilo v okviru akcije prodanih več kot 2.200 vozovnic.

Oglasno Sporočilo3 tedni

Podjetje ElevenEs je naposled zaključilo gradnjo prve tovarne LFP baterijskih celic – prvih zelenih baterij v Evropi.

Uredništvo4 tedni

Z bližajočim se poletjem marsikdo temeljito prevetri svojo garderobo, le redko kdo pa se vpraša, kje oblačila končajo. Tako velja izpostaviti, da je EU v zadnjem času kar potrojila izvoz rabljenih oblačil, ki pogosto končajo na smetiščih.

Uredništvo4 tedni

Globalna vlaganja v tehnologije energetske tranzicije se morajo letno več kot štirikrat povečati, je dejala Mednarodna agencija za obnovljivo energijo (IRENA). In če se ne? Bo prihodnost vse prej kot zelena …

Uredništvo4 tedni

Vas zanima, katere evropske države imajo najboljše sheme spodbujanja uporabe koles? Ponekod ste plačani po prevoženem kilometru, drugje dobite subvencijo za nakup novega kolesa …

Uredništvo1 mesec

Ste vedeli, da imamo v Sloveniji celo vseslovensko karto pitnikov? Kje vse se nahajajo? Oglejte si!

Uredništvo1 mesec

Na 23. april vsako leto obeležujemo kot Dan v rabljenih oblačilih, ki nas spodbuja k razmisleku o naši potrošniški kulturi in njenih učinkih na okolje. Pridružite se mu lahko tudi letos!

Uredništvo1 mesec