DOGODKI

Zelena energija

Bazni tabor na Everestu se bo moral kmalu premakniti nižje, saj zaradi podnebnih sprememb in množice alpinistov najvišja gora izgublja svojo višino.

Uredništvo1 ura

Kombinacija bombaža in posebnega encima pomeni revolucijo na področju spopadanja z ogljikovim dioksidom, ugotavljajo raziskovalci, ki so ustvarili posebni tekstilni filter za prestrezanje CO2.

Uredništvo6 dni

Zadnje glasovanje Evropskega parlamenta se je končalo s šokantno novico, saj so poslanci večinsko zavrnili serijo zakonodajnih predlogov o davku na ogljikov dioksid za uvožene surovine. Velik korak nazaj v boju proti podnebnim spremembam …

Uredništvo2 tedna

Bruseljski supermarket preizkuša idejo urbanega vrta na lastni strehi, kjer raste kar 60 različnih vrst rastlin.

Uredništvo3 tedni

Več kot 12 000 sončnih celic bo kmalu zaplavalo in na Portugalskem oblikovalo največji plavajoči solarni park v Evropi.

Uredništvo3 tedni

Dravske elektrarne Maribor, Petrol ter Nafta Lendava so zavihali rokave ter v bližnji prihodnosti napovedali pilotni projekt prve sodobne geotermalne elektrarne pri nas.

Uredništvo4 tedni

Sadje in zelenjava, ki ju uživamo, v sebi skrivata vedno več strupenih pesticidov, opozarja sveža evropska raziskava. Porast pesticidov je v zadnjem desetletju kar 53-odstoten …

Uredništvo4 tedni

»No mow may« poteka, mesec, posvečen čebelam, za katere lahko poskrbimo tako, da svojo domačo trato pustimo nepokošeno. Čas je že, da premagamo ta odpor do »zaraščenosti« in damo prednost naravi …

Uredništvo1 mesec

Saj veste, da ena plastenka za razgradnjo potrebuje več stoletij, ne? Znanstveno odkritje posebnega encima to omogoči v le nekaj urah!

Uredništvo1 mesec

Nova evropska pobuda do leta 2025 predvideva sončne celice na prav vseh javnih stavbah, obljublja pa tudi manj birokracije ter finančno pomoč.

Uredništvo1 mesec

Bi se preizkusili v enotedenskem beleženju odpadne hrane v svojem gospodinjstvu? Povprečen Slovenec namreč v letu zavrže kar 68 kilogramov … Pa vi?

Uredništvo1 mesec