Zelena energija

Ta teden so na hrvaškem otoku Vis zagnali največjo sončno elektrarno v državi. Vrednost sončne elektrarne, ki ima moč 3,5 megavata, je ocenjena na 31 milijonov kun (4,1 milijona evrov). Z novo pridobitvijo bodo pokrili potrebe približno 1600 gospodinjstev, ocenjujejo v hrvaškem elektrogospodarstvu.

Uredništvo7 dni

Vlada je sprejela Sklep o izvedbi državnega prostorskega načrtovanja za polje vetrnih elektrarn Paški Kozjak, kjer je načrtovana postavitev polja vetrnih elektrarn s štirimi vetrnimi agregati

Andreja Bjelan2 tedna

V črnogorskem Baru so nedavno postavili posebno klop, nad katero se dviga solarno drevo z možnostjo polnjenja avtomobilov ter posedanja ob uporabi brezplačnega brezžičnega interneta.

Uredništvo2 tedna

Norveški raziskovalci so ugotovili, da bi lahko bistveno zmanjšali smrtnost ptic, če bi eno izmed treh rezil vetrnice obarvali v črno.

Uredništvo4 tedni

Nemška kanclerka Angela Merkel si prizadeva za več zelenih površin v mestih, slednje pa bi pripomogle tudi k boju proti visokim temperaturam in podnebnim spremembam.

Uredništvo4 tedni

Današnji dan je letošnji dan globalnega okoljskega dolga. To pomeni, da je človeštvo po izračunih organizacije Global Footprint Network izrabilo toliko naravnih virov, kolikor jih je Zemlja sposobna pridelati oziroma obnoviti v enem letu.

Uredništvo4 tedni

Gospodinjstva majhne vasice v Grčiji so se združila, premagala kljubovanje grških ponudnikov energije in začela z gradnjo solarne elektrarne v skupni moči 100 MV.

Uredništvo1 mesec

Podjetje TAM-Europe je Marpromu predalo električni avtobus VERO, ki bo kmalu vozil po mariborskih cestah.

Maruša Lubej1 mesec

Namesto parkirnih mest za bočno parkiranje nemška mesta raje postavljajo majhne kavarnice in lesene kotičke za oddih, na katerih so nameščene sončne celice.

Uredništvo1 mesec

Poslednja ledena plošča v Kanadi razpada, se tali in izginja. Da bo led v Kanadi kmalu preteklost, so v največji meri krive podnebne spremembe …

Uredništvo1 mesec

Greencity obiskovalce vabi z odličnim konceptom raznovrstnih aktivnosti, ki na prvo mesto postavljajo preživljanje kakovostnega časa v naravi. Otroci se spoznavajo z različnimi vrstami lesa in se preizkusijo v poklicu gozdarja, se podajo po nevidni reki in se preizkusijo v adrenalinski vožnji s kajakom ali kanujem, pripravijo si čisto pravi piknik in izvedo vse, kar je pomembno vedeti o zaščiti kože v poletnih mesecih.

Andreja Bjelan1 mesec