Zelena energija

Od marca do maja 2020 bodo za gospodinjstva in male poslovne kupce znižala cene elektrike za 5 odstotkov in cene zemeljskega plina za 30 odstotkov ter pripisala 500 točk v lojalnosti program Moj Plus.

Uredništvo2 tedna

Med mesti, ki se vse bolj stopajo v smer trajnostnega razvoja, življenja brez emisij in rade volje uvajajo zelene inovacije, so predvsem skandinavska mesta. Eno teh je Copenhagen, zeleni pionir, ki služi kot primer dobre prakse, hkrati pa nudi dom najbolj srečnim ljudem na svetu. Le zakaj …

Uredništvo2 tedna

Uspešni testi so na prvo vožnjo poslali nizozemski vlak na vodikov pogon. Dogodek predstavlja prelomnico za prihodnost mobilnosti Evropske unije, možnost uporabe vodika v prometu pa postaja popularna tudi pri nas.

Uredništvo2 tedna

Koronavirus je zadel prav vse, na nas pa bo, kako bomo po trenutni krizi postopali. Svetla točka je le znatno izboljšanje onesnaženosti. Bi lahko tako nadaljevali tudi po pandemiji?

Uredništvo2 tedna

Tajvansko mesto kmalu dobi futuristično, skoraj samooskrbno tržnico. Na njenem površju bodo zelene terase za vzgojo sadja in zelenjavo, po streho pa velika tržnica. Morda bi bila taka ideja naposled rešitev za pokrito mariborsko tržnico?

Uredništvo2 tedna

V nizozemskem Utrechtu, ki velja za zeleno kolesarsko prestolnico Evrope, načrtujejo gradnjo okrožja, v katerem bo živelo 12 000 ljudi, celoten prostor pa bo povsem zaprt za avtomobile.

Uredništvo2 tedna

Kar 10 nemških mest ter štiri univerze povezuje povsem kolesarjem namenjena avtocesta, celoten projekt pa je le eden od številnih ukrepov za ublažitev onesnaževanja.

Uredništvo3 tedni

Trenutne razmere terjajo svoje, prilagoditi pa smo se morali prav vsi. Preverili smo kako poslujejo nekatera podjetja v času samoizolacije in dela od doma ter se obrnili na Energijo plus.

Uredništvo3 tedni

Kako zasnovati izdelek, ki bo okolju in ljudem prijazen že od začetka izdelave? Prav to so bambusova kolesa – močna, vzdržljiva, »zelena« in prijazna izdelovalcem. Fenomen bambusovih koles se iz Azije širi tudi k nam …

Uredništvo3 tedni

Začela se je gradnja še enega zelenega projekta, ki bo s svojo posebno barvo prijazen tudi netopirjem – nizozemskega mostu Blauwe Loper, namenjenega kolesarjem in pešcem.

Uredništvo3 tedni

Medtem ko se v Sloveniji podira mogočne drevorede, Dunaj ubira povsem drugo pot in za blaženje klimatskih sprememb načrtuje sajenje dreves po vsem mestu.

Uredništvo4 tedni