Zelena energija

TAM-Europe ponosno najavlja, da bodo slovenski, oziroma mariborski okolju prijazni in brezogljični električni avtobusi, prevažali na tisoče potnikov, ki na Malti vsakodnevno potujejo z avtobusom.

Uredništvo1 dan

Na Madžarskem so predstavili prvo brezpilotno letalo ali dron, ki ga poganjajo vodikove gorivne celice. Dosežek predstavlja preboj med visokotehnološke strukture, ki so v svetu že vodilne.

Uredništvo2 dneva

Tajništvo za čisto energijo otokov v EU je hrvaški otok Krk uvrstilo med najboljših deset primerov dobre prakse na področju energetske tranzicije.

Uredništvo2 dneva

Novo desetletje bi naj s sabo prineslo porast prodaje električnih koles, saj se ta marsikje po svetu, sploh v kaosu hitre urbanizacije, smatrajo kot nadomestilo za avtomobil.

Uredništvo5 dni

V okviru koncesije za Groningen / Drenthe je bilo nameščenih 62 polnilnih postaj, na jugozahodu države pa 38 novih polnilnic v okviru koncesije DMG Dordrecht.

Uredništvo6 dni

Ameriški start-up Eneveate bo kmalu dal v prodajo cenejše avtomobilske baterije, ki se lahko napolnijo že v nekaj minutah.

Uredništvo6 dni

Na Dunaju je trenutno 630 javnih električnih polnilnih postaj priključenih na električno omrežje. V zadnjem letu so Dunajčani svoja električna vozila napolnili 62.500-krat, so sporočili iz mesta Dunaj.

Uredništvo1 teden

Po svetu rastejo dimniki, katerih naloga je v kratkem času počistiti zrak v okolici.

Uredništvo1 teden

V Srbiji so presadili novoletna drevesa v park, kjer lahko rastejo naprej. Gre za obširen projekt pogozdovanja in ohranjanja naravnega okolja.

Uredništvo2 tedna

Mercedes-Benz je na globalnem odru inovacij (CES) predstavil idejo avtomobila, ki je nastala po navdihu filma Avatar. Vozilo lahko vozi bočno, nima volana, okrašen je z luskami.

Uredništvo2 tedna

Na Nizozemskem se kolesarska industrija pripravlja na naraščajočo prodajo električnih koles v letu 2020.

Uredništvo2 tedna