Četudi je Nogometni klub Maribor že nekako na poti k zanesljivi osvojitvi naslova slovenskega državnega prvaka, pa naj bi Zlatko Zahović po poročanju športnega dnevnika Ekipa SN že pogledoval po okrepitvah moštva v prihajajočih kvalifikacijah za ligo prvakov.

Eden najboljših osrednjih branilcev v slovenski prvi

Z vijoličastimi je pred dnevi podpisal pogodbo vezisti Andrej Kotnik, ki je prekinil sodelovanje z Gorico, Zahović pa naj bi se dogovoril tudi s Celjem za prestop Rudija Požega Vancaša. Sicer pa naj bi po poročanju športnega dnevnika Zahović uspel prepričati še enega nogometaša iz slovenske lige, da si obleče vijoličasti dres. In ta izbranec naj bi bil v tej sezoni eden najboljših nogometašev Mure in tudi eden najboljših osrednjih branilcev v slovenski prvi ligi Špiro Peričić. 25-letnemu Splitčanu, ki je na hrbtu nosil petico, naj bi poleti potekla pogodba, zato bil lahko v Ljudski vrt prestopil brezplačno.

V pretekli sezoni v dresu hrvaškega prvoligaška

Sicer pa naj bi splitski branilec v pretekli sezoni nastopal v dresu hrvaškega prvoligaška HNK Cibalia Vinkovci. Dalmatinec je v preteklosti igral še za domači Hajduk, Slaven Belupo, Dugopolje, Solin in Primorac 1929. Kot je še navedeno v njegovi predstavitvi na spletni strani NŠ Mura, pa se Špiro najbolje znajde na mestu osrednjega branilca, lahko pa igra še kot defenzivni vezist. Z Muro je sklenil enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto.