Šport

Žan Kranjec znova med top 10, a z grenkim priokusom

Uredništvo , 16.12.18 ob 14:11

Hirscher še šestič kralj Gran Rise, Kranjec ni ponovil lanskega dosežka.

Marcel Hirscher je tudi letos nadaljeval niz nepremaganosti na progi Gran Risa. Avstrijec je na veleslalomih za svetovni pokal v Alta Badii vpisal rekordno še šesto zaporedno zmago. Edini slovenski finalist Žan Kranjec ni ponovil lanskega dosežka, ko je bil v Dolomitih tretji. Slovenec si je deveto mesto razdelil s še dvema tekmovalcema.

Hirscher je lani v Alta Badii postavil zgodovinski mejnik kot prvi alpski smučar v moški konkurenci s petimi zaporednimi veleslalomskimi zmagami na enem prizorišču. Ta mejnik je še izboljšal, na veleslalomih v Alta Badii pa je nepremagan že vse od leta 2013.

S šestimi veleslalomskimi zmagami v Alta Badii se je izenačil z Američanom Tedom Ligetyjem, ki je kot prvi na enem prizorišču zmagal na šestih veleslalomih. To mu je uspelo v Kranjski Gori.

Hirscher je krepko, skoraj sekundo pred prvim zasledovalcem, vodil že po prvi vožnji, v finalu pa z vožnjo na svojih limitih potrdil 61. zmago v svetovnem pokalu z brutalno prednostjo 2,53 sekunde. Le Ingemar Stenmark (86), Lindsey Vonn (82) in Annemarie Moser-Pröll (62) jih imajo več. To je bila za asa s Solnograškega 30. veleslalomska zmaga v svetovnem pokalu, več jih ima le Stenmark 46.

Druge stopničke šle po zlu

Žan Kranjec je postavil šesti čas prve vožnje, a je v finalu že v zgornjem delu zapravil vso prednost, ki jo je prinesel s prve proge, ter z zaostankom osmih desetink vpisal šesti čas za takrat vodilnim Francozom Thomasom Fanarajem. Druge karierne stopničke so šle po zlu. Se je pa Kranjec še drugič po vrsti uvrstil v najhitrejšo deseterico.

Fanara se je na zmagovalni oder prebil s 14. mesta po prvi vožnji, Alexis Pinturault, ki je za nepremagljivim Hirscherjem zaostal 2,69 sekunde, je bil na prvi progi sedmi.

Kranjec, ki si je deveto mesto razdelil s Francozom Victorjem Muffat-Jeandetom in Švicarjem Thomasom Tumlerjem, je bil deveti tudi na veleslalomu v Val d’Isereu.

V ponedeljek bo v Alta Badii še paralelni veleslalom.

STA

map beljakovine
Vse, kar morate vedeti o MAP beljakovinah!
Lajfstajl
Vse, kar morate vedeti o MAP beljakovinah!
Oglasno Sporočilo, Danes ob 08:00