Tudi na drugi tekmi kvalifikacij za konferenčno ligo je Maribor izgubil proti Djurgardnu z 0:1, skupno 0:2. Zadnja uvrstitev Maribora v skupinski del katerega od evropskih tekmovanj še vedno sega v 2017. 

MARIBOR - DJURGARDEN 0:1 (0:1) 0:2*

4' Deniz Huemmet

*skupni rezultat

Potek tekme:

90': Ko igraš proti skandinavskim ekipam, je pogosto čutiti navidezno premoč. Zdi se, da se je v to past, v tem dvoboju, ujel tudi Maribor. 

88': Nekateri že zapuščajo Ljudski vrt. Enostavno (si) bo potrebno priznati, da Maribor (trenutno) ni (bil) dovolj dober za skupinski del. 

83': Žiga Repas iz igre, novo upanje prihaja na igrišče: Etienne Berugre.

81': Maribor s težavami osvaja prostor. Popolen nadzor gostov nad dogajanjem na igrišču. Samo še čudež lahko reši Maribor pred izpadom v play-offu. 

75': "Končno" nevarni tudi Švedi. Žoga se je po strelu Radetinaca odila od prečke. 

71': Jakupović-Mbina. 

71': Veliko negodovanja nad sojenjem v Ljudskem vrtu tudi, ko govorimo o Evropi.

69': Maribor deluje vdan v usodo. Slekel se je Mbina.  Je lahko on rešitelj?

65': Maribor posikuša z desetimi. Streljal je Božič, a ni ogrozzil Rinneja. Dve menjavi za obupen poiskus preobrata v zadnjih 25min: Borys in Sikošek namesto Božiča in Barišiča. Ob menjavah kar nekaj žvižgov iz tribun. 

61': Rdeči karton za Lana Vidmarja po nečem, kar je na prvi pogled izgledalo popolnoma nedolžno. Zdaj Maribor nadaljuje z desetimi, konferenčna liga se zdi fatamorgana. Na položaj branilca je stopil Žiga Repas, čaka se reakcijo iz klopi. 

58': Iličič razigrava ekipo, ampak ostaja preveč osamljen v svoji ideji. 

[[image_6_article_69450]]

54': V kazenskem je padel Jakupovič. Sodnik je pokazal "čisto žogo" Larssona, počasni posnetek potrjuje njegovo odločitev. Švedi zaenkrat zanesljivo kontrolirajo dva gola prednosti. 

50': Neučinkovitost se nadaljuje: Tokrat je zmanjkalo mirnosti pred golom Pijusu Širvysu.

46': Brez menjav med polčasoma. 

---

45': Konec prvega polčasa. Olimpija je naredila svoje, Celje je na dobri poti, Maribor potrebuje čudežen drugi polčas. 

45': Jojooo... a tudi on preko gola. Nenatančnost vijoličastih v zaključkih je kronično in se kaže že skozi vso Evropo. Maribor bi za skupinski del enostavno potreboval nekoga, ki "zabija". 

40': Žiga Repas iz 20m, žoga malo preko gola. Po dolgem času (pol)priložnost. 

37': Maribor poskuša pritiskati, a je Djurgarden odlično obrambno organiziran, obenem pa preti iz protinapadov. Zdi se, da je Maribor "svoje"v tem prvem polčasu že dobil, a ni izkoristil. 

27': Menjava pri gostih: Schueller-Stensson.

25': Spet Božič dobro pred gol. Barišič zaključuje pred iz voleja. Blok! Žoga do Jana Repasa, še en volley. Mimo gola! 

[[image_5_article_69450]]

23': Božič pošilja imenitno podajo pred gol iz svojega položaja, Jakupovič je zgrešil, za njim pa je bil še Barišič, a tudi on ni znal zaključiti več uporabnega predložka. Takšne priložnosti bo potrebno izkoristiti v nadaljevanju tekme!

19': Medtem ko eden od Švedov leži na tleh, je čas za osvežitev in kratko analizo: Maribor prvič letos v Evropi ne deluje dobro pripravljen na pomen tekme in nasprotnika. Ali so se vijoličasti pripravljeni dvigniti skozi srečanje?

13': Jakupovič se je znašel sam kot duh pred vrati Rinneja po podaji Milca, zaključil pa kar neverjetno brezzobo. Kot, da glava ni na mestu ...

[[image_7_article_69450]]

11': Spet Švedi nevarni v polprotinapadu preko Wikheima. Vidmar je odbil v kot, a očitno je, da Milec potrebuje več pomoči na svoji strani. Iz tribun odmeva Maribor-Šampion, mariborska publika ne obupuje.

5': Takojšen odziv Maribora, Martin Milec je bil blizu temu, da se takoj oddolži za svojo napako, a je njegov strel končal v bloku. Gledalci so planili v zrak in zahtevali enajstmetrovko. 

[[image_4_article_69450]]

4': Djurgarden je povedel. Katastrofalna reakcije obrambe na desni strani, predvsem Milca. Ušel je Wikheim in filigrantsko podal pred gol, kjer je M'Bondo izpustil Deniza Huemmeta, ki mu več ni bilo potrebno storiti veliko. 0:1 za Švede in zdaj Maribor lovi 2 gola zaostanka ...

1': Iz sredine začenjajo Švedi. 

0': Spektakel v Ljufdskem vrtu se začenja z minuto molka, Svenu Goranu Eriksenu v spomin ...

[[image_3_article_69450]]

[[image_2_article_69450]]

---

NK MARIBOR  (4-2-3-1): Jug; Širvys, Vidmar, M’Bondo, Milec; J. Repas, Ž. Repas; Barišić, Iličić, Božić; Jakupović. 

Klop: Bergsen, Pridgar, Sikošek, Feta, Lorber, Vrhovec, Borys, Grlić, Mbina, Beugre. Trener: Damjan Ošlaj.

DJURGÅRDEN: Rinne, Ståhl, Une Larsson, Danielson, Kosugi, Schüller, Sabovic, Gulliksen, Wikheim, Tokmac Nguen, Hümmet. 

[[image_1_article_69450]]