Francozinja Margaux Pinot, ki je fotografijo obraza s podplutbami objavila na družbenih omrežjih, je za brutalni napad obtožila svojega trenerja in partnerja v zasebnem življenju Alaina Schmitta, poroča portal Siol. Fizični napad se je po besedah Pinotove zgodil v njunem domu, nedaleč od Pariza. Kot trdi, jo je Schmitt brutalno pretepel, pri čemer ji je zlomil nos, z glavo udarjal ob tla in ji zadal številne poškodbe.

27-letna judoistka se je po napadu zatekla k sosedom in Schmitta prijavila policiji. Primer je romal do pristojnega sodnika, ki pa je prijavo za fizično nasilje zavrnil, saj po njegovem mnenju zanjo ni dovolj dokazov. Pinotova se bo na odločitev pritožila, je povedala v pogovoru za ameriški CNN. Javno so jo podprle številne znane osebnosti, tudi francoska ministrica za šport Roxana Maracineanu in Teddy Riner, francoski judoist, eden največjih francoskih zvezdnikov v svetu športa, ki se lahko pohvali s petimi olimpijskimi medaljami (od tega so tri zlate), desetkratni svetovni prvak in petkratni prvak stare celine, še navaja Siol.

Schmitt, ki se je na novinarski konferenci prav tako pojavil s podplutim očesom, na drugu strani trdi, da je nedolžen. Da v življenju ni še nikogar udaril in da Pinotova laže. V izjavi za enega od medijev je dejal, da sta s Pinotovo zadnji dve leti v “zapleteni zvezi”. Zagovornik Pinotove Rachid Madid je v pogovoru za CNN povedal, da je bil nad odločitvijo sodnika šokiran in da se bosta s stranko na odločitev pritožila.

.