Šport

Ta slovenski košarkarski as se bo pridružil izbrani vrsti, za tekmo s Hrvati vstopnice že razprodane

Uredništvo , 06.06.22 ob 18:24

Slovenski košarkarji bodo 30. junija v Stožicah proti Hrvaški igrali kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo leta 2023.

Ta slovenski košarkarski as se bo pridružil izbrani vrsti, za tekmo s Hrvati vstopnice že razprodane

Dvoboj je dobil dodaten pomen z novico, da se bo slovenski izbrani vrsti z Luko Dončićem na čelu pridružil še Goran Dragić. Vstopnice, namenjene slovenskim navijačem, so tako razprodali v manj kot treh urah.

Kot je sporočila Košarkarska zveza Slovenije (KZS), so v tem času prodali vseh 9000 vstopnic iz slovenske kvote. Po pravilih Mednarodne košarkarske zveze (Fiba) mora organizator tekme pet odstotkov kapacitete dvorane nameniti gostujoči reprezentanci. Tako ima Hrvaška košarkarska zveza na voljo okoli 500 vstopnic. Če jih ne bodo prodali, bodo na voljo slovenskim navijačem, so dodali pri KZS.

Slovenci bodo za konec prvega dela kvalifikacij po domači tekmi s Hrvaško 3. julija gostovali še na Švedskem. Selektor slovenske reprezentance Aleksander Sekulić bo za tekmo imel na voljo tudi vse tri slovenske igralce v ligi NBA Dragića, Dončića in Vlatka Čančarja.

Po štirih odigranih tekmah v kvalifikacijski skupini C je Finska zbrala tri zmage in en poraz, Slovenija in Švedska imata po dve zmagi in dva poraza, Hrvaška pa zmago in tri poraze.

Vse štiri ekipe bodo tako bile hud boj za prva tri mesta na lestvici, ki vodijo v drugi del kvalifikacij. Ta bo na sporedu 25. in 28. avgusta 2022, 10. in 13. novembra 2022 ter 24. in 27. februarja 2023.

STA