Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec po sredinem zdravniškem pregledu pri kirurgu ortopedu Niklausu Friederichu lahko z velikim olajšanjem pričakuje poletno pripravljalno obdobje.

Štuhčeva si je v Crans Montani na smuku za svetovni pokal alpskih smučark, potem ko je svoj nastop končala s padcem, poškodovala zadnjo križno vez v levem kolenu. Le-ta se dobro celi, kar pomeni da, kot je povedal že njen zdravnik, ne bo potreben oprativni poseg.

Ker ne bo operacije, se je tudi zelo skrajšala, za polovico, rehabilitacija, kot, če bi najvišje uvrščena Slovenka v razvrstitvi svetovnega pokala, šla znova pod kirurški nož.

igralnica 😊playground 😁🤷‍♀️

Gepostet von Ilka Stuhec am Sonntag, 3. März 2019

Ogled tekme v družbi svojega zdravnika

Četrto mesto v smukaški razvrstitvi konec koncev za (sicer prehitro končano) sezono povratka po poškodbi niti ni tak slabo, še boljše pa je, da sva si v sredo z zdravnikom Friederichom tekmo pogledala skupaj, zelo vesela, ker križna dobro zarašča in drži,” je prek družbenih omrežij danes sporočila Štuhčeva.

Štuhčeva svojo rehabilitacijo opravlja v fizioterapevtskem centru, kjer so se ji pred dnevi pridružile tudi mama, Darja Črnko in njeni nečakinji.