Hadalin, ki je postavil najboljši čas druge vožnje, je za svetovnim prvakom zaostal 1,41 sekunde, deseto mesto pa pomeni njegov dosežek kariere. Hirscher je Fellerja premagal za 0,68 sekunde, bron je osvojil Nemec Felix Neureuther z zaostankom 0,93 sekunde.

Hirscher je bil prvi favorit tekme in je status favorita v celoti upravičil in potrdil. Vodil je že po 1. vožnji, v finalu pa je osvojil še drugi naslov slalomskega svetovnega prvaka, potem ko je bil zlat tudi pred štirimi leti na domačem prvenstvu v Schladmingu. Pred dvema letoma v Vailu je v finalu odstopil, krono pa je vzel Francoz Jean-Baptiste Grange.

Zlato v obeh tehničnih disciplinah

Seznam kolajn Salzburžana je precej izjemen. Hirscher je osvojil četrto zlato kolajno in sedmo kolajno na SP oziroma šesto zlato in deveto odličje, če upoštevamo, da je bil na dveh prvenstvih zlat tudi ekipno. Avstrijci so daleč najboljši slalomisti na svetovnih prvenstvih. Avstrijski šampion je Avstriji privozil še 15. zlato slalomsko odličje avstrijskih smučarjev na SP.

Hirscherju je uspel še en dosežek, ponovil je 21 let star rekord italijanske legende Alberta Tombe, ki je na SP leta 1996 (Sierra Nevada) osvojil zlato v obeh tehničnih disciplinah, veleslalomu in slalomu. Hirscher je v St. Moritzu z odliko opravil nalogo, z zmago na veleslalomu in slalomu.

Hadalin z najboljšim časom druge vožnje

Slovenci so imeli startne številke od 40 do 50 in so napadali iz ozadja. Najbolj se je izkazal, sicer tudi najboljši slalomist, kar ga trenutno premore slovensko moško smučanje, Štefan Hadalin. Debitant na svetovnih prvenstvih je s startno številko 40 na prvi progi pridobil kar 18 mest in z zaostankom 1,50 sekunde vpisal 22. čas, kar mu je zagotovilo, da se je po progi Corviglia v finalu spustil v prvi trideseterici uvrščenih. V drugi vožnji je izkoristil dober startni položaj in se z najboljšim časom prebil med najboljših deset. V St. Moritzu je bil pred tem dvakrat 28., na veleslalomu in v alpski kombinaciji. V svetovnem pokalu je bil najboljši januarja na slalomu v Wengnu, ko je zasedel 15. mesto.

Žan Kranjec, ki si je veliko več obetal od veleslaloma, a je odstopil, je prišel v finale, vendar pa je niti ne tako slab zaostanek 2,55 sekunde na tekmi majhnih razlik pomenil le 36. mesto ter finalni nastop po prvi trideseterici.

Jakob Špik in Žan Grošelj sta odstopila na prvi progi. Špik si je nastop na tekmi priboril v sobotnih kvalifikacijah, tekmi Fis, na teh je bil med 135 tekmovalci na startu najhitrejši ter je za nagrado dobil vstopnico za nastop na sklepni poslastici svetovnega prvenstva v alpskem smučanju. A priložnosti ni izkoristil za odmeven dosežek.

STA