Šport

Športna sobota: Začne se z boksom, konča s štajerskim derbijem

Filip Džeba, 29.10.22 ob 11:45

Danes spremljamo več športnih dogodkov.

Športna sobota: Začne se z boksom, konča s štajerskim derbijem

Poleg boksa bomo v Mariboru danes lahko spremljali dve odbojkarski tekmi. Najprej ob 17.00 uri dekleta Nove KBM Branik v derbiju kroga proti Hočankam, za tem pa Merkurjevci proti Kranjčanom, ki so presenetljivo v zadnjem krogu iztržili točko proti ACH Volleyju.

14.00 WBT Silver Belt Maribor 2022

Začelo se bo vse z boksom v dvorani Tabor. Čaka nas štirinajst borb, finalni dan boksarskega spektakla. Žal brez slovenskih borcev, a s kopico aktualnih svetovnih in evropskih borcev. Kot že večkrat poudarjeno, vstopnine ni.

Foto: Rok Hlade Weis in Janin Vezonik / BZS

Spletni prenos finalnega dne najdete tukaj.

Celoten razpored najdete tukaj.

17.00 Nova KBM Branik – Formula Formis (1. DOL ženske, 5. krog)

Varovanke Bruna Najdiča so po štirih krogih pri stoodstotnem izkupičku 12 točk. Na drugi strani so odbojkarice Formisa točko izgubile na gostovanju v Ankaranu in tri točke v zadnjem krogu, pred domačo publiko proti GEN-i Volley iz Nove Gorice.

Zagotovljen bo spletni prenos.

18.00 Domžale – VBO Maribor (1. SKL za ženske, 5. krog)

Košarkarice VBO Maribor čaka ponovno gostovanje v Domžalah. Po tem, ko so prejšnji teden si priigrale prvo letošnjo zmago proti Tosama Lediti, jih tokrat čaka še dvoboj proti ŽKK Domžale.

Grafični dizajn: Sportstudio.agency / Filip Džeba

Spletni prenos tekme.

Tekmo za klubska družbena omrežja je napovedala Tina Tomšič, ki je med drugim tudi ena od tekmovalk Naj športnik iz Maribor 2022: “V tekmo gremo s ciljem da zmagamo. Ves teden smo dobro trenirali dobro, če želimo zmagati moramo prikazati dobro in suvereno igro,” je dejala 18-letna košarkarica.

19.00 Dobova – Maribor (Liga NLB, 5. krog)

Varovanci Luke Žvižeja so se ves teden zavzeto pripravljali na nov izziv v državnem prvenstvu. V Dobovo se odpravljajo po drugo zmago v sezoni, za izpolnitev cilja pa bo potrebno odigrati zbrano in se ves čas držati načrta, ki ga je pripravil glavni trener, še dodajo na klubski spletni strani.

O pripravi na novo tekmo v sezoni 2022/23 se je tokrat razgovoril krožni napadalec Leon Gregorič: “Proti Trimu nam ni steklo po naših željah. Morali bi odigrati bolj čvrsto tekmo, predvsem smo bili medli v obrambi. Za ta teden smo si zadali višje cilje in se dogovorili, da bomo na treningih delali še bolj zavzeto in da bomo naredili še več, da v soboto pade Dobova.”

Zagotovljen bo spletni prenos.

19.00 Kolpa Črnomelj – AKK Branik (3. SKL Vzhod, 5. krog)

Košarkarji Branika po napredovanju v pokalu SPAR, kjer so izvedeli tudi nasprotnika v osmini finala (KK Litija), so že z mislimi pri glavnem cilju, ostati čim dlje časa neporaženi v 3. SKL. Do sedaj so varovanci Aleksandra Ćikića izgubili zgolj v prvi tekmi pokala, prav proti glavnim konkurentom iz Grosuplja, ki prihaja v Maribor čez dva kroga, 12. novembra.

Do takrat pa tekma še s Črnomljem, ki vsekakor zahteva pozornost in koncentracijo. Daljše gostovanje, ki prav tako terja svoj davek, a po zdajšnjih rezultatih bi vse razen zanesljive zmage Branika bilo danes veliko presenečenje.

20.00 Merkur Maribor – Hiša na kolesih Triglav (1. DOL moški, 5. krog)

Odbojkarji Merkur Maribora gostijo ekipo Hiša na kolesih Triglav Kranj. Varovanci Sebastijana Škorca so po uvodnih štirih krogih na 7. mestu (1 točka), Kranjčani so na 4. mestu (7 točk).

Grafični dizajn: Sportstudio.agency / Filip Džeba

Sebastijan Škorc je za klubsko spletno stran dejal: “V soboto nas čaka letos prenovljena in okrepljena ekipa iz Kranja, ki ima sestavljeno zelo dobro ekipo, ki ji daje ritem črnogorski korektor, ki je pokazal v prvih tekmah, da gre za dobrega mladega igralca. Prejšnji krog so Kranjčani vzeli točko celo državnim prvakom ekipi ACH Volley. Mi se tekme veselimo, saj se tudi mi  dvigujemo in vsekakor je želja, da prikažemo našo najboljšo igro v tej sezoni in da bo za to predstavo nagrada tudi osvojene točke.”

Zagotovljen bo spletni prenos.

20.15 Celje – Maribor (Prva liga Telemach, krog 15)

Štajerski derbi bo vrhunec sobotnega nogometnega dogajanja. Celjani se bodo pobirali po ničli v Šiški, Mariborčani pa se bodo skušali v knežjem mestu izogniti še četrtemu zaporednemu porazu.

Grafični dizajn: Sportstudio.agency / Filip Džeba

Štajerski obračun lahko spremljate na Šport TV ali tekstualnem prenosu na www.maribor24.si.

“Zaradi odsotnosti nekaterih igralcev smo morali nekoliko spremeniti sestavo moštva, a menim, da smo našli dobro rešitev. Ob kaznih se ubadamo tudi s poškodbami, Mitrović je vprašljiv zaradi težav s kolenom, Laušić je dobil udarec med tekmo in ne bo nared. Iličić? Ni še pripravljen za nastop, smo pa vse bližje temu trenutku. Zaradi trenutne krize ne moremo prehitevati z njegovo priključitvijo. Vemo, kaj moramo. Prvi korak bo poskrbeti za večjo kompaktnost, da ostanemo v razmerju 11:11 do konca tekme. Predvsem pa moramo biti nevarnejši v fazi napada, konkretnejši v igri. Pri ustvarjalnosti nam precej manjka in temu smo namenili veliko časa. Seveda ob slabih rezultatih pride do težav s samozavestjo, toda skušali bomo znova izzvati pravi odziv ekipe. Celje dobro nadzoruje posest, a se odlikuje tudi z neposrednostjo v igri. Pripravljeni smo na nasprotnika, toda najbolj se ukvarjamo s seboj,” je dejal za klubsko spletni stran glavni trener NK Maribor Damir Krznar.

Derbi kroga: Korotan Prevalje – Tehnotim Pesnica
Omenimo še, da spremljamo tudi 12. krog 1. MNZ lige, kjer vodilni Korotan Prevalje gosti 4-uvrščeno Tehnotim Pesnico. Zanimivo bo tudi v Rogozi, ki je prejšnji teden presenetila Marjeto na Dravskem polju. Tokrat v Rogozi gostujejo Starše, ki igrajo izjemno dobro prvi del tekmovanja. Mariborski Tabor bo jutri zaključil kolo s tekmo v Miklavžu ob 14.00 uri.

Fideršek že med TOP 16, Dobovec ob 16.00 v boj za TOP 16

Grafični dizajn: Sportstudio.agency / Filip Džeba

Za konec še, Piast Gliwice, kjer igra Matej Fideršek so se včeraj s tretjo zaporedno zmago uvrstili med TOP 16 letošnje lige prvakov v Futsalu. Tja bo danes poskušali priti tudi slovenski državni prvak Futsal klub Dobovec, ki ob 16.00 uri igra proti nizozemsku prvaku Hovocubo. Dobovčane, za katere igra med drugim tudi Mariborčan Žiga Čeh (čez nekaj dni v boju tudi za Naj športnika iz Maribora proti Izidorju Budji – glasovanje na instagramu @maribor24sport), med TOP 16 še šestič zapored pelje tako izenačen rezultat kot seveda zmaga.