Šport

Slabe novice iz Dallasa, Dončić bo izpustil serijo naslednjih tekem

Uredništvo , 04.02.23 ob 10:47

Dallas je izgubil vseh šest tekem v sezoni, ko je bil brez Dončića.

Slabe novice iz Dallasa, Dončić bo izpustil serijo naslednjih tekem

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić zaradi poškodbe pete ne bo odšel na serijo petih gostovanjih Dallas Mavericks, je sporočila ekipa severnoameriške lige NBA. Desno peto si je poškodoval prejšnji večer ob zmagi svojega moštva s 111:106 proti New Orleans Pelicans.

Dončić se je komaj dobro vrnil po poškodbi levega gležnja, nato pa je imel smolo, ko je po padcu že v tretji četrtini predčasno končal tekmo. Do takrat je zbral 31 točk, osem skokov, štiri podaje in dve ukradeni žogi ter je imel obilo zaslug, da je njegova ekipa na koncu zmagala.

Udeleženca tekme vseh zvezd sezone ne bo že v noči na nedeljo po slovenskem času proti Golden State Warriors, potem pa bodo Mavericks igrali še tekme v gosteh proti ekipam Utah Jazz, Los Angeles Clippers ter dvakrat v Sacramentu s Kings.

Dončič ni edina težava

Trener Jason Kidd je za spletno stran kluba povedal še, da bo poleg Dončića manjkal tudi poškodovani Davis Bertans, ta čas pa ostaja še odprta možnost, da bi se lahko kdo izmed omenjene dvojice ekipi pridružil na teh gostovanjih pozneje.

Dallas je izgubil vseh šest tekem v sezoni, ko je bil brez Dončića, igral pa je le štiri minute, ko si je levi gleženj zvil 26. januarja ob zmagi nad Phoenixom.