Prvič po odhodu iz NK Maribor se je oglasil Ante Šimundža. V intervjuju za EkipoSN je pojasnil, da bi v primeru nadaljevanja dela pri Mariboru, zagotovo osvojil prvenstvo brez težav.

Kaj bi bilo, če bi bilo?

Vprašanje, na katerega nikoli ne bomo dobili odgovora. Mariborčan pa tudi po prekinitvi, ko so turški investitorji v Ljudskem vrtu ocenili, da ekipa potrebuje svežo energijo ter se trofejnemu trenerju zahvalili za sodelovanje, ostaja zvest NK Mariboru. 

“Maribor je moj klub. Zakaj bi govoril proti njemu, zakaj bi bil zagrenjen? Vse to je sestavni del življenja. Žal mi je le, ker vem, da ima ekipa odprto pot do prvaka. Zagotavljam vam, da bi z njo osvojil naslov. S petimi do desetimi točkami prednosti. Zakaj? Zaradi kakovosti, ki jo ima. Igralci, ki so se pridružili pozneje, so se prilagodili, počasi lovijo želeni ritem. Na ta način bodo njihove sposobnosti prišle do izraza v zadostni meri, zaradi česar bo boljša tudi ekipa. Prav tako je pomembno, da Maribor ne igra Evrope, obremenitve bodo tedenske, kar je voda na mlin starejšim igralcem,” je po poročanju Sportkluba poudaril Šimundža.

Kmalu v novem klubu

Kot še zapišejo, se Šimundži že nasmiha nova služba. Če bo prišlo do zamenjave trenerja pri zadnjeuvrščenem v avstrijskem prvenstvu AK Grazer, je Šimundža prvi kandidat za prevzem. Prav tako je na klopi tega kluba deloval že pred 12-imi leti.