Bilo je že neuradno. Da Simon Rožman ni več trener NK Maribor. Potem ko je še včeraj opoldan na novinarski konferenci pred jutrišnjo tekmo z Muro nastopil v vlogi trenerja, naj bi na sestanku kasneje odstopil kot trener vijoličastih. Čakali smo na odgovor iz Ljudskega vrta, ali bo danes novinarska konferenca. In dobili odgovor, da danes ni nobene konference in da je vse okej

»To je morda bolj vprašanje za koga drugega je včeraj odvrnil 38-letni Rožman, ko smo ga vprašali, če bo tekma z Muro nosila tudi posledice v primeru rezultatskega neuspeha.. »Vemo, kje nam še manjka, če se bodo v klubu odločili v kakšni drugačni smeri, pa je to njihova poštena pravica

Od sobote do sobote

Rožman je postal trener 20. marca – mimogrede, prav tako na soboto – in moštvo vodil na 22. tekmah. Izplen je najslabši v njegovi karieri, saj je zbral 1,50 točke na tekmo (Celje 1,64, Rijeka 1,70, Domžale, 1,74).

Ampak še bolj so izstopali neuspehi v tekmovanjih: najprej je zapravil četrtfinale pokala, ko je poskusil s starejšimi v Domžalah, ampak izgubil ter začel odstranjevati izkušene igralce. Nato je z rotacijami pripeljal moštvo do finalnega kroga še v boju za naslov, vendar je kljub vodstvu v Ljudskem vrtu izgubil tekmo za naslov proti Muri. Ante Šimundža je bil mnogo bolj odločen in pripravljen.

Porazi v gosteh

Zatem je še prišla še Evropa ob številnih kadrovskih menjavah. Maribor je izločil armenski Urartu, vendar nato naletel na švedski Hammarby in visoko izgubil. V prvenstvu je letos Maribor sicer doma še neporažen, vendar je izgubil derbi proti Olimpiji v Ljubljani, bitko za vrh v Kopru ter minulo nedeljo še visoko v Kidričevem pri Aluminiju.

Ampak kot kaže, bo Rožman še naprej vodil vijoličaste, potem ko je pretekli teden za pomočnika dobil Radovana Karanovića, ko se je moral posloviti Rožmanov dolgoletni sodelavec Aleš Kačičnik. Maribor jutri ob 20.15 gosti Muro.