Šport

Rokometaši v drugem tednu priprav zabeležili že prvo zmago

Filip Džeba, 11.08.22 ob 12:14

Rokometaši Branik Maribora so že v polnem teku.

Rokometaši v drugem tednu priprav zabeležili že prvo zmago

Trener Luka Žvižej je prejšnji ponedeljek na uvodnem treningu pozdravil 15 igralcev, med njimi tudi tri novince. Igralci so sicer že v zadnjem mesecu samostojno trenirali po programu, ki ga je pripravilo strokovno vodstvo. V tednih do začetka nove sezone državnega prvenstva, pa bo ekipa ob seriji treningov odigrala tudi lepo število pripravljalnih tekem, so sporočili iz RK Branik Maribor

Luka Žvižej je pred prvim treningom povedal: “Fantje so med poletnimi počitnicami delali zase z namenom, da bo ta del priprav, ki je pred nami zanje čim lažji. S tem bodo lažje zdržali vse napore, zato se bomo tudi lažje maksimalno pripravili za začetek lige in šli v boj, ko bo vsaka tekma zelo pomembna.”

Na prvem treningu so bili prisotni: Gregor Lorger, Denis Strašek; Anže Blagotinšek, Izidor Budja, Leon Gregorič, Tilen Grobelnik, Jure Hedl, Filip Jerenec, Teo Jezernik, Vid Kačičnik, Matic Košec, Jan Kovačec, Nejc Planinšek, Simon Razgor in kapetan Tadej Sok.

Pred novo sezono je bilo tudi nekaj odhodov. Od Maribora se poslavljajo Mitja Janc, Domen Knez, Aleksa Veselinović, Filip Rakita, Matic Dosedla in Miloš Milačić.

Najboljši strelec slovenske rokometne reprezentance je še dodal, da “bodo treningi predvsem rokometni, trenirali bomo tudi dvakrat na dan. Vse v želji, da bomo na začetku sezono optimalno pripravljeni.“

Prva pripravljalna tekma.

Kapetan začel 11 priprave v dresu Maribor

Za rokometaši Branik Maribora je tudi prva pripravljalna tekma. Prvi nasprotnik je bila kadetska reprezentanca Savdske Arabije, na koncu so se zmage veselili Mariborčani z rezultatom 35:22. Tadej Sok in Teo Jezernik sta bila s po sedmimi goli prva strelca tekme.

Kapetan Tadej Sok. Foto: RK Branik Maribor

Omenimo še, da je mariborsko kapetan, sicer iz Ormoža, Tadej Sok pričel že z 11 pripravami na novo sezono v dresu Maribora!