Do konca 30-letnega Kisovčana tako kot druge kolesarje čakajo še tri etape. Dve od tega bosta zelo zahtevni, a nič v primerjavi z današnjim zaključnim vzponom na prelaz Loze na 2304 metre nadmorske višine.

Roglič: Občutek je kljub drugemu mestu v etapi lep

“To je bila noro zahtevna etapa. Zadnji trije, štirje kilometri so bili brutalni. Res si zadovoljen, ko prideš do cilja,” je etapo za organizatorje Toura pokomentiral Roglič. Nekaj razočaranja je bilo, saj ni uspel dobiti kraljevske etape, a uteha ostaja v pridobljenem času v primerjavi z najbližjim zasledovalcem, Pogačarjem. “To je bil za nas dober dan. Seveda nisem zmagal, bil sem drugi, ampak po drugi strani sem pridobil nekaj časa v generalni razvrstitvi, zato je občutek vseeno lep,” je še dejal Roglič.

“To je bila noro zahtevna etapa. Zadnji trije, štirje kilometri so bili brutalni. Res si zadovoljen, ko prideš do cilja.”

Prednost 57 sekund je velika, a bi si kot kolesar vedno želel kakšne sekunde več. “Nikoli ni dovolj. Ko si spredaj pet minut, si jih želiš deset, ko jih imaš deset, bi jih želel še več. Vseeno je bolje imeti 57 sekund prednosti, kot da bi bil toliko časa zadaj, zato sem vesel,” je dejal v rumeno odeti Roglič po 17. etapi.

Pred njim je 175 kilometrov dolga zahtevna alpska etapa

V četrtkovi etapi jo bo oblekel še devetič, do tega položaja pa je prišel, ker je izkoristil priložnosti, ki so se mu ponudile, meni Kisovčan. “V etapi ne moreš nikoli vedeti, kako bo. Moram biti pripravljen in ko se pojavi priložnost, jo moram izkoristiti. In to sem tudi storil,” je še zaključil Roglič.

Jutri ga čaka branjenje vodstva v skupnem seštevku, pred njim pa bo 175 kilometrov dolga etapa od Meribela do La Roche-sur-Forona. Gre za zahtevno alpsko etapo s petimi kategoriziranimi vzponi.

“V etapi ne moreš nikoli vedeti, kako bo. Moram biti pripravljen in ko se pojavi priložnost, jo moram izkoristiti. In to sem tudi storil.”

Najtežji bo zadnji, šest kilometrov dolgi klanec s povprečnim naklonom kar 11,2 odstotka ter z daljšim makadamskim odsekom. Na vrhu vzpona, 31,5 kilometra pred koncem etape, se bodo delile tudi bonifikacijske sekunde (8, 5 in 2 sekundi), kar bo zagotovo spodbudilo napade Rogličevih zasledovalcev. V prvi vrsti Pogačarja in Lopeza.