V štajersko prestolnico se po sezoni in pol ponovno vrača Aleksander Špende. Rokometni igralec na položaju levega zunanjega je vijoličasti dres že nosil med februarjem leta 2012 in junijem leta 2013 kot posojen igralec velenjskega Gorenja, so sporočili iz mariborskega rokometnega kluba.
Nekdanji mladinski reprezentant je mariborskemu Braniku obljubil zvestobo za tri leta in pol. Zaveda se, da ima na svojem igralnem položaju veliko konkurenco, a je pripravljen trdo delati in čakati na svojo priložnost.
“Moja želja je, da s trudom in delom pridem v pravo formo ter se uigram z ekipo. Tu sem, da sem v pomoč Nikoli Špeliću, kako se bodo stvari razvijale, pa bomo videli. Veselim se dela in napredovanja s selektorjem Borisom Denićem ter novih uspehov mariborskega rokometa,” je dejal Špende.
Novega igralca je vesel tudi trener vijoličastih rokometašev Boris Denić, ki se trenutno v vlogi selektorja s slovensko reprezentanco pripravlja na bližnje svetovno prvenstvo v Katarju.
“Vsak mlad igralec ima potencial, ki ga je potrebno razviti v kakovost. To bo v veliki meri odvisno od njega samega. Glede na to, da je mlad igralec in je zamenjal že nekaj klubov, je čas, da se nekje ustali in da prične graditi svojo kariero navzgor. Upam, da bo to v Mariboru,” je v zvezi s Špendetom dejal Denić.