Vijoličasti zmagujejo tudi po reprezentančnem premoru: v meglenem Ljudskem vrtu prepričljivo padel Aluminij (3:0). Strelci jasno Ognjen Mudrinski ter Rok Sirk in Rok Kronaveter.

Maribor zmaguje nezadržno naprej. Tudi po reprezentančnem premoru še naprej pod Radovanom Karanovićem slavi. Peta zaporedna ligaška zmaga, v meglenem Ljudskem vrtu je padel Aluminij (3:0). Končno: vijoličasti niso premagali »šumarov« pred tem trikrat zapored. Zdaj pa so preprosto naslednji prišli na vrsto: Radomlje, Tabor, Koper, Bravo, Aluminij. Same zmage. In vse brez prejetega gola.

Maribor še vedno ne igra spektakularno, ker je to v tej ligi, pa tudi s tako ekipo, ki se še spoznava in lovi formo, težko, ampak vse bolj suvereno zmaguje. Igra pa več kot dovolj kvalitetno, da tekmece zlomi. Najprej fizično, nato še psihično. In to povrhu tako, da nikakor ne prejme gola. Še šesta tekma brez prejetega gola. Čeprav goli ne pridejo zlahka, jih zlahka zabija Ognjen Mudrinski. Šesti gol na deseti tekmi, tretjič zapored! Ni čudno, da mu Ljudski vrt glasno skandira. In slavi zmage, potem ko sta zmago proti preslabemu Aluminiju na koncu potrdila Rok Sirk in Rok Kronaveter.

Maribor – Aluminij 3:0 (1:0)

Strelci: 1:0 Mudrinski (42.), 2:0 Sirk (78.), 3:0 Kronaveter (91. iz 11m)

Stadion: Ljudski vrt, 2.000 gledalcev; vreme: megleno in hladno

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj) – 4; rumeni karton: Jug, Sirk; Brest.

Brez Alvirja in Makoumbouja

Radovan Karanović je vedel, da bo brez Marka Alvirja in Antoineja Makoumbouja. Tako je v sredini začel v osrčju sredine z Blažem Vrhovcemin Janom Repasom. Višje sta priložnost dočakala Malik Sellouki in Nino Žugelj, v napadu pa spet kar dvojec: ob vročem Ognjenu Mudrinskem še Rok Sirk. V obrambi brez sprememb. Je pa imel Maribor ob vseh manjkajočih na klopi le sedem (od devetih možnih) igralcev.

Maribor: Jug 5, Milec 6, Mitrović 6, Voloder 6, Sikošek 6, Vrhovec 6, Repas 6, Žugelj 6 (72. Kronaveter), Sellouki 5, Mudrinski 7 (72. Požeg Vancaš), Sirk 7. Trener: Radovan Karanović 6.

Aluminij: Janžekovič 6, G. Pečnik 6, Azemović 5, Bolha 5, Nkama 5 (76. Schaubach), Krefl 5, Dodlek 5 (76. Matjašič 5), Prša 5 (84. Bizjak -), T. Pečnik 5 (46. Marinšek 5), Đerlek 4 (65. Kidrić 4), Brest 4. Trener: Oskar Drobne 4.

Igralec tekme: Rok Sirk (Maribor)

.

Maribor pod Karanovićem začenja bolj ali manj na enak način. Sploh proti tistim iz spodnjega dela lestvice. Čimprej do prvega gola. In tako je bilo tudi tokrat, ko je Aluminij skušal presenetiti z visokim pritiskom. Kratega daha, vijoličasti so šumare stisnili in v 7. minuti imeli že prvo zrelo priložnost za gol. Malik Sellouki je prodrl, uporabna žoga po uporabni levi. Dovolj prostora, močan strel, a preveč po sredini in Luka Janžeković je strel odbil.

Drama v 24. minuti

Ker gol ni prišel ne kmalu ne zlahka, so vijoličasti pač garali. Žogo so tudi prepuščali šumarom, kar je bilo zvito in v 24. minuti privedlo do nove akcije, tokrat po desni, ko je na koncu zavrnjeno žogo sam dobil Nino Žugelj. Pomeril je, toda tudi to je Janžeković odbil, tokrat z nogo.

In ko je kazalo, da bodo šli tuhtati v slačilnico, kako streti šumare, je po nedosejenem penalu nad Ninom Žugljem žogo v 42. minuti dobil Ognjen Mudrinski. Globoko v kazenskem prostoru je dobil tako kot v Ljubljani proti Bravu podajo Roka Sirka. In nato je sledilo. Aljaž Krefl in Tilen Pečnik sta ga samo gledala. In čakala. Narobe, nepozorno, ne. To se ne dela. Mudrinski ima preveč kvalitete. Janžeković tega še videl ni dobro, pa ne zaradi vse bolj goste megle.

Ljudski vrt je tik pred polčasom razburil Nejc Kajtazović. Po vračanju žoge Blaža Vrhovca jo je Jug pobral in Kajtazović je dosodil indirektni prosti strel v kazenskem prostoru Maribora. Aluminij tega ni znal izkoristiti, žoga je šla krepko mimo gola.

Aluminij bil blizu le enkrat

Za drugi polčas je Aluminij pripravil malo bolj celovit začetek. In v Roku Prši je imel res priložnost za izenačenje, ko je bila domača obramba v 56. minuti nepozorna in je Pršo od blizu močno pomeril, ampak za las čez prečko. Vijoličasti so se zanašal tudi na prekinitve, v 58. minuti je na dolg predložek in ob oklevanju Janžekovića priletel Mudrinski, a je oklevanje golmana presenetilo tudi njega.

Nevarno za tako tekmo je, da deluje varno, če že ne dobljeno. Še zlasti ob prodorih vijoličastih in prostoru, ki so ga šumari nezadržno puščali. Ampak vijoličasti še niso ekipa za lahke zadetke. Še zdaleč ne. kar nekaj igralcev še ni v optimalni formi in to se vidi proti komurkoli v ligi. Že proti Radomljam, prav tako na dnu, priložnosti niso prišle zlahka, gol je bil le en. Tako večino sloni na Mudrinskem, ki je edini naslovnik in je v 69. minuti zadel zunanji del mreže.

Konec zelo prepričljiv

Zato je nekoliko presenetila Karanovićeva odločitev, da ga povleče iz igre. Če je bil Nino Žugelj vse bolj odrezan, Mudrinski ni bil. V igro sta šla povratnika Rok Kronaveter in Rudi Požeg Vancaš. Odločitev je bila uspešna, menjavi sta prinesli zmago.

Maribor je stiskal nemočne šumare in drugi gol je prišel v ključnem trenutku. Končno predložek točno na glavo in nekomu, ki je bil neoviran. Rok Sirk je z glavo močno pomeril, Janžeković je samo pogledal. Drugi gol letos za napadalca, ki je deležen kritik. In na koncu, ko je Aluminij že vedel svojo usodo, je končno bila dosojena tudi enajstmetrovka, ko je Azemović zrušil Rudija Požega Vancaša. Enajstmetrovko je izvedel Rok Kronaveter. Janžeković se je žoge dotaknil, a je bil strel premočen. Gladkih 3:0.

Maribor zdaj v nedeljo zvečer čaka derbi z Muro na Fazaneriji (20.45). Tam čaka Karanovića naslednji veliki test.