Ob lanski 90. obletnici Mariborskega otoka so združili moči Športni objekti Maribor in Združenje Epeka ter ob zaključku kopalne sezone otok nadgradili z 18-imi mobilnimi igrišči, ki ne posegajo v naravo. Tako se je minigolf v Maribor vrnil po več kot 20-ih letih. Pomemben vidik tega športa je zagotovo ta, da je primeren tudi za fizično manj pripravljene ljudi, zahteva pa natančnost, potrpežljivost in osredotočenost, pomembne vrline današnjega časa.

Osemnajst igralnih stez bo ponovno razvrščenih po celotnem kopališkem območju

Umestitev igralnih površin je zasnovana na način, da obiskovalci tekom igre ne posegajo v naravo. Osemnajst igralnih stez bo ponovno razvrščenih po celotnem kopališkem območju (ob bazenih in na travniku), športno udejstvovanje pa bo na voljo vsem generacijam. “S športno infrastrukturo v neposredni bližini mestnega jedra želimo obiskovalcem ponuditi dodatno možnost za sprostitev in telesno aktivnost. Športno udejstvovanje na prostem je tudi odlična priložnost za varno preživljanje prostega časa, saj je umeščenost športne infrastrukture v prostoru zastavljena na način, da je vzdrževanje medsebojne razdalje med obiskovalci zagotovljeno, pri izvajanju aktivnosti upoštevamo veljavne ukrepe, povezane s preprečevanjem širjenja novega koronavirusa,” so sporočili iz Združenja Epeka.

Športno udejstvovanje na prostem je tudi odlična priložnost za varno preživljanje prostega časa, saj je umeščenost športne infrastrukture v prostoru zastavljena na način, da je vzdrževanje medsebojne razdalje med obiskovalci zagotovljeno, pri izvajanju aktivnosti upoštevamo veljavne ukrepe, povezane s preprečevanjem širjenja novega koronavirusa.

Mini golf in druge športne dejavnosti (odbojka, namizni tenis, biljard) so na voljo od ponedeljka do petka med 12. in 19. uro ter ob vikendih/praznikih med 10. in 19. uro.

Razporejenih je 18 lukenj. Ob prijavi dobi vsak igralec zemljevid in tabelo, v katero lahko vpisuje rezultate.

Cenik za mini golf:

  • 5 EUR za en krog/osebo (vsak naslednji krog je 3 EUR)
  • skupinska karta nad 20 oseb je 3 EUR/osebo za en krog
  • otroška vstopnica 3 EUR/osebo (vsak naslednji krog je 2 EUR)

Cenik za ostale športne dejavnosti:

  • odbojka: 1 ura = 10 EUR
  • namizni tenis: 1 ura = 2 EUR
  • biljard: ena igra = 1 EUR

Vse športne dejavnosti bodo potekale v skladu z aktualnimi vladnimi ukrepi.

Kdo bo prvi udaril žogico?

Foto: Marko Pigac