Sodelovanje s trenerjem, ki je spomladi vrnil v Ljudski vrt naslov prvaka, v zadnjem obdobju pa ni uspel najti izhoda iz krize, je s 15. avgustom zaključeno, so sporočili iz NK Maribor.

Radovan Karanović je vodil moštvo na 39 tekmah, zabeležil 19 zmag, 8 neodločenih rezultatov in 12 porazov. Med prejšnjo sezono je ekipo, ki jo je ob odhodu njegovega predhodnika Simona Rožmana prevzel na šestem mestu, dvignil in popeljal do naslova prvaka. Neuspešna otvoritev projekta 2022/23, zadnje mesto v Prvi ligi Telemach in šest zaporednih porazov, pa je pomenila razlog za spremembo na klopi.

Neuradno naj bi bil naslednik že znan

Po poročanju hrvaških medijev, naj bi bil naslednik Radovana Karanovića hrvaški strokovnjak Damir Krznar, uradno pa bo potrjen danes. Po podpisu pogodbe se bo dela lotil že danes, tako bo vodil popoldanski trening. Krznar, ki je bil sicer dolgoletni nogometaš Dinama, je letos dočakal svojega abrahama. Kot trener se je izkazal predvsem v vlogi pomočnika, ko je deloval pri Dinamu in na Arabskem polotoku. Glavni trener je postal lani, ko je za kratek čas prevzel to vlogo pri klubu iz Maksimirja.