Mariborski branilec Nemanja Mitrović je eden izmed najizkušenejših v slačilnici. Za klubsko spletno stran je spregovoril o zadnji evropski preizkušnji in aktualnem stanju v ekipi.

“Prvi polčas je bil soliden z naše strani, potem se je znova zalomilo. Še z večjim obžalovanjem lahko rečemo, da je na razplet odločilno vplivala prva tekma v Ljudskem vrtu. Prišli smo z upanjem, verjeli smo v preobrat. Če bi zadeli v prvem polčasu, bi bil optimizem še na trdnejših temeljih in bi bilo marsikaj drugače. Šli smo ofenzivno, z velikim številom igralcev na njihovi polovici igrišča. Priigrali smo si določene priložnosti, ki pa niso imele učinkovitih zaključkov. Dobili smo gol in vse se je obrnilo v napačno smer. Je pa treba priznati tekmecem, da so si zasluženo priigrali napredovanje.”

“Ne smemo iskati izgovorov, toda moramo upoštevati, da nekateri fantje imajo opravljenih le 10 treningov in so že odigrali 5 tekem za NK Maribor. Tekme si sledijo ena za drugo, ni časa za uigravanje. Vsi fantje se trudijo, dobro se zavedamo, kaj pomeni igranje za NK Maribor. Temu primerno se obnašamo in skušamo odpraviti napake, da bo v prihodnjem obdobju podoba na igrišču boljša, vendar nam nikakor ne steče po željah.”

Sedaj preostane še play-off evropske konferenčne lige proti prvaku Romunije. Pred tem pa še preklop na državno prvenstvo. “Vsi se še kako dobro zavedamo, da nismo v dobrem položaju. V Evropi še imamo eno priložnost proti Cluju, toda zanimati nas zdaj mora le gostovanje v Domžalah. Iskati moramo točke, vemo v kakšnem stanju smo. Naj se v nedeljo začne novo poglavje. Ustaviti moramo ta padec, moramo zmagati. Pomembno je najti pot do treh točk, na kakršenkoli način, saj se zavedamo, da nikdar ni prijetno, ko Maribor izgublja.”

Tekma se bo v športnem parku Domžale začela ob 20.15.