Slovenski tekmovalec v taekwondoju Ivan Trajković je osvojil drugo mesto na turnirju za veliko nagrado Rusije v olimpijski kategoriji nad 80 kg.

FOTO: Vid Ponikvar / Sportida (fotografija je simbolična)

Trajković je z drugim mestom dosegel najboljši rezultat na tekmah za veliko nagrado. V Rusiji je ob tem osvojil še 24 točk za olimpijsko lestvico. Toliko jih na evropskem prvenstvu prejme tudi evropski podprvak.

Precej napet je bil dvoboj z Gaboncem Obamejem, ki je na lanskem svetovnem prvenstvu osvojil tretje mesto in je letošnji afriški prvak. Nekdanjega svetovnega prvaka in olimpijskega podprvaka je ugnal za točko in s tem naredil še korak naprej proti svetovnemu vrhu. Slovenskega borca je v finalu zaustavil Kyo Don In iz Južne Koreje, ki tako še naprej ostaja Trajkovićev dolžnik.

Dodane točke na olimpijski lestvici

Zelo sem zadovoljen z današnjim dnem. Imel sem štiri težke dvoboje. Francoza sem premagal s 14:11, potem Kitajca z 10:7, v polfinalu še Gabonca z 22:21. V finalu sem izgubil proti Korejcu s 5:13. Malo mi je žal finala, ker je bilo do sredine tretje runde kar napeto. Potem me je In presenetil z udarcem iz obrata in pobegnil po točkah. Najbolj sem zadovoljen s polfinalom, kjer sem vodil večji del dvoboja, nato izgubljal pred koncem in v zadnjih dveh sekundah zadel iz obrata za zmago. To je odlična popotnica za naprej, pomeni veliko točk za rang lestvico, in je pokazatelj dobrega dela v novem okolju z novim trenerjem,” je dogajanje v košarkarski dvorani slovitega CSKA povzel Trajković.

Z uvrstitvijo v zaključni dvoboj kategorije je Trajković svojemu priimku na olimpijski lestvici dodal 24 točk, ki mu bodo še kako prav prišle pri nadaljnjem vzponu med šesterico tistih, ki si bodo neposredno zagotovili udeležbo na poletnih olimpijskih igrah leta 2020 na Japonskem. Naslednji mesec bo iz desetega mesta najverjetneje napredoval na osmo in ga bo od uvrstitve med šest najboljših na svetu ločil le še en vrhunski rezultat. Če pa se osredotočimo na svetovno lestvico, potem ima vse možnosti, da se prebije med tri najboljše v kategoriji do 87 kilogramov. Obenem je v Moskvi dosegel rezultat kariere, kar se tiče nastopov na tovrstnih turnirjih. To je bil njegov prvi finalni dvoboj na tekmovanjih za veliko nagrado.