Vijolične rokometaše po uspešni predstavitvi na domačem terenu danes čaka gostovanje pri novincu Lige NLB, ljubljanskemu RD LL Grosist Slovan.

Rokometni klub Branik Maribor, FOTO: Anamarija Valentina Dajnko

Rokometaše mariborskega Branika danes čakata preizkus in borba v 4. krogu Lige NLB z ljubljanskim Slovanom. Zasedba novega trenerja Siniše Markote se bo tako lahko spet izkazala v gosteh, nocojšnji nasprotnik pa bo ekipa, ki v prvih treh krogih sicer še ni osvojila točke, a je v RK Branik Maribor ne podcenjujejo.

Rokometaši Slovana so se namreč v preteklih tednih preizkusili v borbi s Celjem, Velenjem in Izolo, ekipa pod vodstvom Aleša Repine pa je na zadnji tekmi skoraj dosegla zmago. Naši rokometaši kot izstopajočega v nasprotni ekipi vidijo predvsem reprezentanta Matjaža Brumna, medtem ko sta bila na preteklih Slovanovih tekmah vidna še Enej Jovičić z 11 goli in Miha Kotar z 9 goli.

Lahko goli ne bodo dopuščeni

»Slovan je dosti boljša ekipa kot trenutno kaže lestvica. Za njimi sta že tekmi s Celjem ter Velenjem in prav proti Velenju so se doma odlično držali, saj so še v 52. minuti zaostajali samo za gol. Menim, da igrajo zelo lep rokomet, igrajo čvrsto obrambo in zagovarjajo hitro igro s polprotinapadi in protinapadi. Morali bomo biti pozorni, da ne bomo delali napak in da jim ne bomo omogočali lahkih golov, saj slednji vedno dvignejo domačo ekipo, nam pa povzročajo velike težave,« pred tekmo razmišlja trener mariborske ekipe, Siniša Markota. Tekmo boste lahko spremljali danes, ob 18:30, prenos pa bo mogoče najti na Facebooku Rokometnega kluba Branik Maribor.