Mariborski nogometaši so včeraj začeli s pripravami na spomladanski del sezone. Po uvodnem treningu so objavili seznam prijateljskih tekem, ki jih bodo odigrali do februarja, ko se začne tekmovalni del prvenstva.

Prva prvenstvena tekma v letu 2019 bo na sporedu 23. februarja v Ljudskem vrtu proti Muri. V pripravljalnem obdobju bodo Mariborčani odigrali devet tekem – pet na domačem terenu in štiri v Turčiji.

Vijoličasti bodo prvi del treningov opravili v Ljudskem vrtu, 14. januarja se za pet dni selijo v Moravske toplice in od tod ponovno v Maribor. Po dodatnih dneh treninga v domačem okolju se bodo znova odpravili v Belek v Turčijo, kjer ostanejo med 3. in 15. februarjem.

V Turčiji se bodo pomerili tudi z velikimi klubi

Med štirimi tekmami v Beleku se bodo med drugim spopadli z dvema športnima velikanoma – Crveno zvezdo in moskovskim Spartakom.

Seznam pripravljalnih tekem

16.1. Szombathelyi Haladas, 19.1. Rudar Velenje, 23.1. MFK Karvina, 26.1. Bad Radkersburg, 1.2. Domžale. V Turčiji: 5.2. FC Spartak Moskva, 8.2. Crvena zvezda, 11.2. FC Dinamo Tbilisi, 14.2. FC Kairat.