Dosedanji predsednik Bogdan Gabrovec ostaja na čelu Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) tudi naslednja štiri leta, je skoraj edinega kandidata soglasno potrdila volilna skupščina v Ljubljani; le en glasovalec se je vzdržal. Za druga mesta v vodstvu OKS so bile volitve tajne in so trajale več kot tri ure.

Prevzel vodenje vrhunskega športa

Mariborčan Tomaž Barada je na tajnih volitvah postal podpredsednik, kot nam je za Maribor24.si zaupal bo zadolžen za vrhunski šport: “Pred tem sem bil odgovoren za marketing in organizacijo, zdaj pa sem prevzel področje vrhunskega športa, ki ga je prej vodil Iztok Čop.”

To, da je imel veliko podporo pri izvolitvi kaže na zaupanje: “Zraven sebe imam še Zorana Kačičnika, ki je bil tudi izvoljen v izvršni odbor. Se mi zdi, da je to za mariborski šport to kar velikega pomena, oblikoval bom strokovni svet za vrhunski šport, kjer pričakujem, da bom vključil vsaj tri ali štiri Mariborčane. Velika želja mi je, da se tudi za mariborski šport nekaj stvari premakne, oz. postavi tja kjer bi morale biti.”

Upa na spremembe na boljše

“Zdi se, da imamo v Mariboru kot takem, upad v članskih kategorijah. Imamo dobre rezultate kar se tiče mladinskih kategorij in kadetov. Zdi pa se mi, da moramo več narediti v vrhunskem športu. Na tem področju smo trenutno res šibki. Ni strokovnega kadra, tudi to je bila ena moja pobuda s strani Športne zveze, da moramo začeti sofinancirati strokovni kader, upam da se bodo te stvari spremenile le še na boljše.”

Prvi podpredsednik je Janez Sodržnik, drugi Tomaž Barada, tretji pa Enzo Smrekar. Prva dva sta že bila doslej podpredsednika, enega najboljših slovenskih športnikov v zgodovini Iztoka Čopa, ki ni kandidiral v tem mandatu, pa je nasledil Smrekar, predsednik Smučarske zveze Slovenije.