Etapo, ki je imela 84 km hitrostne preizkušnje, je za Špancem drugi končal Čilenec Pablo Quintanilla (Husqvarna) z minuto in 34 sekundami zaostanka, tretji je bil Američan Ricky Brabec (Honda) s skoraj tremi minutami zaostanka. Sedmi je bil lanski zmagovalec Avstrijec Matthias Walkner (KTM), slovenski dirkač je zaostal dobrih 26 minut. V konkurenci motociklov je reli danes začelo 138 dirkačev.

DAKAR 2019 Update: Motor sma s Jan Moškerc pripravila za štart. Vse je na mestu, da čez 1 dan in 23 ur štartam na moj 5….

Gepostet von Simon Marčič Racing am Samstag, 5. Januar 2019

Med avtomobilisti je letos najbolje začel Katarec Nasser al-Attiyah (Toyota), ki že ima dve zmagi na tej težki preizkušnji. Al-Attiyah, prvi v letih 2011 in 2015, je reli Dakar 2019 začel z minuto in 59 sekundami naskoka pred sotekmovalcem pri Toyoti Špancem Carlosom Sainzem, tretji pa je bil Poljak Jakub Przygonski (Mini) s še sekundo večjim zaostankom. Francoz Stephane Peterhansel, 13-kratni zmagovalec teh relijev, je začel na sedmem mestu, medtem ko je njegov rojak Sebastien Loeb, serijski svetovni prvak v reliju, po prvi etapi 13.

V torek bodo na reliju Dakar vozili drugo etapo, 553 kilometrov dolgo preizkušnjo od Pisca do San Juana de Marcone, na kateri bo 342 km hitrostnih preizkušenj.