Kot poroča Dnevnik je Milan Mandarić sprejel odločitev, da je prišel čas slovesa od Olimpije, saj meni, da je izčrpal vso energijo. Odšel bo po koncu sezone. Ob tem je v intervjuju za Dnevnik dejal tudi, da bo skušal zagotoviti denar za zaključek sezone, a poudaril, da je veliko odvisno od zunanjih okoliščin na katere nima vpliva.

Za Dnevnik je Mandarić potrdil: »Novo sezono ne bom več predsednik in skrbnik Olimpije. To je dokončno.«

»Skušal bom zagotoviti denar, da zaključimo letošnjo sezono, če bo le mogoče. Veliko je odvisno od zunanjih okoliščin, na katere nimam veliko vpliva. Še vedno nisem povsem obupal nad tem, da najdem novega vlagatelja, čeprav sem vse bolj pesimističen. Vsi zainteresirani so dobrodošli na razgovor. Če vlagateljev ne bo, vsi vemo, kaj to pomeni. Če je samo Milanu Mandariću pomembno, da Olimpija živi naprej, potem slabo kaže. Zato, ker sem že izčrpal vso svojo energijo, ves entuziazem in zapravil veliko preveč denarja za nogomet. Sem pa že napol ‘spakiran’. Čas je, da se poslovimo. Kakor koli že, z novo sezono ne bom več predsednik in skrbnik Olimpije. To je dokončno,« je dejal Mandarić, ki si želi, da bi aktualno državno prvenstvo končali na igrišču.

»Še vedno nisem povsem obupal nad tem, da najdem novega vlagatelja, čeprav sem vse bolj pesimističen. Vsi zainteresirani so dobrodošli na razgovor. Če vlagateljev ne bo, vsi vemo, kaj to pomeni. Če je samo Milanu Mandariću pomembno, da Olimpija živi naprej, potem slabo kaže. Zato, ker sem že izčrpal vso svojo energijo, ves entuziazem in zapravil veliko preveč denarja za nogomet,« je Mandarič povedal za Dnevnik.

Pred kratkim se je poslovil Zahović

Pred mesecem dni se je poslovil tudi športni direktor vijoličastih Zlatko Zahović. Odstopil je le malo po odstopu trenerja Darka Milaniča. Zahović je sicer imel pogodbo s klubom do leta 2024. Tako se je zaključila ena največjih zgodb v zgodovini slovenskega klubskega nogometa.

Vijoličasti se dve leti zapored niso uvrstili v evropska tekmovanja, jeseni so prvič v Zahovićevi eri in komaj drugič v zgodovini slovenskega pokala izpadli še pred pomladjo.

Morda vas zanima tudi: Zahović odhaja iz Ljudskega vrta

Nogometni trg se zaradi koronavirusa spreminja, cene padajo

Cene nogometašev in vrednosti ekip so, kot dokazuje pogled na Transfermark, strmoglavile. Kot poroča ekipa.svet24.si, je to najbolj izrazito pri Juventusu in Cristianu Ronaldu. Ekipa je bila namreč pred razglasitvijo pandemije, vredna 810 milijonov. Njena vrednost se je sedaj znižala za 25 odstotkov. Cena enega najbolj vrednih nogometašev v zgodovini pa je s 120 milijonov, padla na 60 milijonov.