Šport

Košarkarji Dallas Mavericks doživeli nepričakovani poraz

Uredništvo , 25.03.23 ob 07:21

Košarkarji Charlotte so zmagali s 117:109.

Košarkarji Dallas Mavericks doživeli nepričakovani poraz

Košarkarji Dallas Mavericks so v severnoameriški ligi NBA doživeli nepričakovani domači poraz proti v boju za končnico prvenstva že odpisani ekipi Charlotte Hornets. Košarkarji Charlotte so zmagali s 117:109. Slovenski zvezdnik Dallasa Luka Dončić je bil znova najboljši strelec tekme s 34 točkami, desetimi skoki in osmimi podajami.

Dončić je vodil Mavericks, a so izgubili tretjič zaporedoma

Za Charlotte je P.J. Washington mlajši dosegel 28 točk, Gordon Hayward pa je dodal 25 točk. Sršeni so bili prejšnji teden izločeni iz tekme za končnico v vzhodni konferenci.

Dončić je vodil Mavericks, ki so izgubili tretjič zaporedoma in šestič v osmih tekmah. Dallas se poskuša izogniti dodatnim kvalifikacijam za uvrstitev v končnico, tako imenovanemu play-in turnirju, potem ko je igral v finalu zahoda prejšnje sezone.

Skupno 36 zmag in 38 porazov

Trenutno ima zasedba iz Teksasa v razvrstitvi zahodne konference enak izkupiček 36 zmag in 38 porazov kot desetouvrščena ekipa Oklahoma City Thunder.

Za Dallas je igral tudi Kyrie Irving, ki je dosegel 18 točk, potem ko je bil odsoten zaradi poškodbe prsta na nogi. Z Dončićem sta igrala skupaj prvič po 8. marcu.

Dončić je sicer v petek prejel kazen 35.000 ameriških dolarjev, ker je 1,7 sekunde pred koncem tekme proti Golden Statu v sredo z neprimerno gesto sodniku nakazal, da naj bi prejel denar za odločitve na tekmi, je poročal portal ESPN.

Zmagala je vodilna ekipa vzhodne konference Milwaukee Bucks, ki je s 144:116 premagala Utah Jazz. Za Milwaukee, ki si je že zagotovil mesto v končnici prvenstva, še ni zaigral Goran Dragić.

STA