Nenadoma je udarila vest, da je časov mariborskega Futsal kluba konec. Predsednik kluba Vinko Gajser je za Maribor24 dejal, da se klub več ne more financirati, saj so ostali brez glavnega sponzorja, podjetja FutureNet. Po neuradnih informacijah bi podjetje Fustal klub Maribor še naprej financiralo, če bi dosegli nivo prvaka, tako pa so bili drugouvrščeni.

Od občine prejeli le drobtine

“Najbolj pa me boli, da se nam je odrekla lastna občina,” je kritičen Gajser. Za leto 2019 so namreč prejeli je 3500 eurov, s tem denarjem pa seveda ne morejo kriti vseh prevozov ali vadnin. Če bi denar dobili vsaj na domači grudi, bi klub lahko še nekako obstal.

Kot je povedal, so sponzorje želeli poiskati drugje, a brez uspeha. “Tudi v NK Maribor so bili nezainteresirani,” nam je zaupal. “Jaz bi odstopil kot predsednik, karkoli, samo da bi klub obstal. Ampak niso želeli.”

Kvalitetni igralci primorani v tujino

Igralci so dokaj razočarani, niso želeli drugam, a so bili v to primorani. Nekaj jih je odšlo v Italijo, nekaj na Hrvaško. Povedal je, da gre za igralce visokega ranga, ki žanjejo velike uspehe tudi v tujini, nekaj od teh je reprezentantov, nekaj mladincev.