Trener NK Maribor Darko Milanič pravi, da igralcem tekme v izbrani selekciji privošči. Po dveh letih, ko je takratni slovenski selektor Srečko Katanec želel v reprezentanci nekaj igralcev iz domače lige, ga je Maribor zavrnil. Vabilo naj bi iz NZS poslali prepozno, saj bi turneja sovpadala z začetkom klubskih priprav. Letos, ko je na čelu reprezentance Matjaž Kek, se bodo mariborski nogometaši lahko preizkusili tudi na tekmah Slovenije.

Poklic v reprezentanco je pohvala

Sodeč po rezultatih, reprezentančni premori niso vplivali na jesenski del prvenstva in Milanič je mnenja, da je izbor v slovensko selekcijo kompliment: »Poklic v reprezentanco je pohvala za vse, tako za fante, kot tudi za klub in za moje delo.« Glede na položaj na lestvici, bo verjetno pozvanih kar nekaj fantov, ki bodo zato odsotni na treh pripravljalnih tekmah. Trener Maribora verjame, da je to za igralce še dodaten motiv za trud, saj bodo tudi v reprezentanci delali zelo dobro in bo njihov izostanek pravzaprav koristen za vse.

Imena še niso znana

Nogometaši se na reprezentančno akcijo na jug Španije odpravljajo 19. januarja, vračajo se 25. januarja. Milanič pravi, da s selektorjem še nista govorila in da zaenkrat ni znano, kateri izmed igralcev bodo na seznamu. Upa, da jih bo šlo čim več, hkrati pa že razmišlja o prilagoditvah treningov z omejeno ekipo. Polemiko, da izbora v reprezentanco pred dvema letoma ni sprejel zaradi Srečka Katanca je zavrnil: »Odzivi se spreminjajo. Mislim, da je tako prav – da se na neko stvar ne odzivaš vedno enako. To se spreminja in v življenju je velikokrat tako, da se danes na nekaj odzoveš tako, jutri spet drugače. Mislim, da to ni nič nenavadnega.«