Lauber je v minuli sezoni opravljal delo serviserja smuči za švicarski tekmovalki v hitrih disciplinah Joano Hählen in Jasmine Flury.

Po treh letih sodelovanja z Alešem Sopotnikom tako v ekipi Štuhčeve prihaja do spremembe na mestu serviserja. Sopotnik se je preselil nazaj k ameriški ženski reprezentanci za hitre discipline, kjer je deloval tudi pred sodelovanjem z ekipo Štuhčeve.

Štuhčeva je s Sopotnikom začela sodelovati pred tekmovalno sezono 2018/19, na svetovnem prvenstvu v Areju je tudi z njegovo pomočjo še drugič po vrsti osvojila naslov svetovne prvakinje v kraljevski disciplini. Pred Sopotnikovim prihodom je za pripravo njenih smuči skrbela njena mama Darja Črnko, ki se je lahko nato posvetila zgolj skrbi za delovanje ekipe.

Priprave na prihodnjo sezono

Štuhčeva je po končani sezoni svetovnega pokala 2020/21 nadaljevala tekmovalni ritem in nastopila na slovenskem in italijanskem državnem prvenstvu, kjer je zmagala na smukaški preizkušnji. Po koncu tekmovalnega obdobja so se v ekipi nemudoma osredotočili na priprave za prihodnjo sezono.

“Vedno je lepo zmagati, na smuku v Italiji sem še bolj kot na zmago ponosna na izvedbo v zahtevnih razmerah. To mi daje razloge za optimizem,” je sporočila dvakratna svetovna prvakinja.

Kot je v smučarski navadi si ekipe prizadevajo za takojšen začetek priprav na prihodnjo sezono in temu primerno “lovijo” dni na snegu. V ekipi Ilke Štuhec so jih našli predvsem na Peci, kjer so se posvetili tehničnim izvedbam in izpopolnjevanju podrobnosti.

Če bo to mogoče, se bodo znova podali na sneg odšli v drugi polovici maja in s tem sklenili spomladanski del snežnih priprav. Sledi kondicijska priprava, nato pa začetek poletnih snežnih priprav. Lokacijo priprav bodo določili naknadno, saj je veliko odvisno od epidemiološke slike in razmer na ledenikih.

STA