Mariborska smučarska favoritinja Ilka Štuhec je s smukom v Garmisch-Partenkirchnu dosegla solidno šesto mesto. S tem je dosegla najboljši rezultat sezone. Zmagovalka je postala Viktoria Rebensburg, na stopničkah pa sta stali tudi Italijanka Frederica Brignone in Čehinja Ester Ledecka.

Ilka Štuhec je v Garmisch-Partenkirchnu na Bavarskem prikazala formo, ki jo je že krasila v najboljših sezonah. Devetindvajsetletnica je smuk na progi Kandahar končala na šestem mestu, kar je njen najboljši dosežek v aktualni sezoni svetovnega pokala alpskih smučark, ki jo je zaznamovalo počasno vračanje v tekmovalno formo po poškodbi kolena.

Dober rezultat dosegla že v petek na preizkusu proge

Da ji proga v Garmischu zelo ustreza, je pokazala že v petek, ko je edini uradni preizkus proge pred tekmo končala tik za najboljšimi tremi na četrtem mestu.

Štuhčeva se je kot enajsta na startu odločno pognala na progo. Ob prvem merjenju vmesnega časa je njen zaostanek znašal 21 stotink sekunde, tudi ob naslednjih dveh merjenjih je bila konkurenčna za stopničke (+0,37; +0,51).

Ni popustila tudi v nadaljevanju in vztrajala na najzahtevnejših zavojih (+1,35; +1,54) ter kot četrta najhitrejša z zaostankom 1,52 sekunde prevozila ciljno črto. Do konca je izgubila zgolj še dve mesti za najboljši dosežek sezone, potem ko je bila letos že sedma na smuku 11. januarja v Altenmarkt-Zauchenseeju.

Šesti ženski smuk sezone je z idealno vožnjo dobila domačinka Viktoria Rebensburg, ki je bila s številko osem na startu najbolj natančna in najbolj napadalna ter danes nepremagljiva.

STA