Evropska rokometna zveza je v zadnjih letih šokirala s številnimi nenavadnimi, včasih že bizarnimi odločitvami, znova pa je rokometno javnost razburila z odločitvijo na evropskem prvenstvu. Francoska izbrana vrsta je v soboto izgubila proti Islandiji (21:29), v ponedeljek pa s 36:27 odpravila Črno goro. Na obeh tekmah je vidno vlogo odigral eden prvih zvezdnikov prvenstva, Nikola Karabatić, ki pa je na obeh tekmah nastopil s pozitivnim testom na koronavirus, poroča portal Siol.

Na podlagi protiteles ocenili, da lahko igra

Novica, ki je na prvenstvu dvignila veliko prahu, je dobila tudi razlago. Kot razlog so vodilni pri Evropski rokometni zvezi navedli, da je bil francoski zvezdnik že decembra prestal okužbo s koronavirusom, zaradi česar je izpustil tudi prvi del priprav francoske izbrane vrste. Zato naj bi imel še vedno veliko število protiteles, s tem pa naj ne bi predstavljal velike nevarnosti za druge, še navaja portal Siol.

Karabatić je bil sicer že ob prihodu na Madžarsko šokiran nad ohlapnimi pogoji, povezanimi s pandemijo covid-19, v hotelu, v katerem so se v prvem delu mudile reprezentance. 

Zaradi okužb s koronavirusom so imele reprezentance na tem prvenstvu veliko težav. Črna gora je tako v prvem delu prvenstva, v katerem je premagala tudi Slovenijo, zaradi večjega števila okužb morala med prvenstvom zamenjati hotel in se spopasti s številnimi logističnimi težavami.