Maribor je bil danes, 18. maja, v večernih urah preplavljen s tekači. 3. Nočni tek je popolnoma uspel. Ljubitelji teka so se lahko podali na 5 ali 10 kilometrsko razgibano traso po centru mesta in okoliških ulicah, pri tem pa ni manjkalo obilo zabave in dobre družbe.

Vsem je bil skupen start na Grajskem trgu. Tisti, ki so se odločili za krajšo traso so tekli proti Mestnemu parku, Vrbanski cesti, do stopnic pod Kalvarijo in nadaljevali pod vinogradi do Mestnega parka, okrog prvega ribnika nazaj proti cilju na Grajskem trgu.

 

Tekači na 10 kilometrski progi, so tekli proti Trgu Leona Štuklja, ob Dravi skozi celoten Lent proti Koblarjevemu zalivu, proti Mariborskemu otoku in od tam proti Kamnici, po Vrbanski mimo Hipodroma, mimo stopnic pod Kalvarijo, pod vinogradi do mestnega parka in zaključili na enaki poti kot tekači na krajšo progo.

Grajski trg v centru Maribora, so obiskovalci navijači in udeleženci napolnili do konca in s tem pokazali podporo dogodku.

Sport fest se bo zaključil jutri

Jutri, 19. maja, si lahko na Grajskem trgu od 11. ure ogledate Shark urbani gladiator Maribor. Od 18. ure naprej pa se bo v Drava center odvil Argeta junior mali urbani Gladiatorček.