Kar je Mariborčan dosegel na zadnjem turnirju je nov mejnik slovenskega moškega tenisa. Kot prvi v zgodovini Slovenije je osvojil ITF turnir serije 1. Ko se je pred dobrima dvema tednoma Sebastian Dominko skupaj z očetom odpravil v Rusijo, nihče ni upal niti sanjati, da lahko član teniškega kluba ŽTK iz Maribora doseže 13. zmag v 12 dneh. Začelo se je v Almetievsku, kjer je potekal turnir 3. ranga, Sebastian pa je turnir osvojil brez izgubljenega niza. Že naslednji dan sta ga čakali kar dve tekmi v kvalifikacijah turnirja 1. ranga. Kljub temu, da je manj kot 24 ur nazaj igral finale in moral prepotovati več kot 250km, je svoje delo opravil brez napak.

Njegov uspeh močno odmeva v slovenskem tenisu

Dominko je ob svojem prvencu povedal: ”Presrečen sem. Imam dobro ekipo, ki stoji za temi uspehi. Lani sem imel dve operaciji, bilo je težko. Želel sem ponovno spet samo igrati, sedaj pa sem z mislimi že pri najmočnejših turnirjih. Moja trenutno največja želja je mladinski Roland Garros.” Na vprašanje, kdo je tisti, ki mu najbolj stoji ob strani, vstreli kot iz topa: “Starša. Predvsem oče, ki me večinoma spremlja na turnirjih”.

Veliko razumevanja ob nenehnih izostankih je deležen tudi na Drugi gimnaziji, kjer po posebnem programu Olimpijskega komiteja obiskuje 3. letnik. Nov mejnik slovenskega tenisa, ki ga je postavil Mariborčan Sebastian Dominko, močno odmeva tudi na Teniški zvezi Slovenije. Njen direktor, Gregor Krušič, je ob tem dejal:” To je izjemen uspeh za slovenski tenis. Sebastiana Dominka že dlje redno spremljamo, ves čas opozarja nase. Osebno sem mu čestital. Klub ŽTK Maribor, kateremu pripada, dela odlično z mladimi igralci, to se pozna na rezultatih doma in v tujini.

Mnogi bi se vdali, Sebastian Dominko pa se ni

Športnik je od šestega leta, ko je še zabijal gole v nogometnem dresu in bil vpoklican v NK Maribor. Hkrati je treniral nogomet in tenis, ki je kmalu prevladal. Že v mladinskih kategorijah je beležil dobre rezultate, ki pa so dosegli vrhunskost zadnja tri leta. Vpoklic v reprezentanco do štirinajst let, prvi osvojeni turnirji na nacionalni in evropski ravni. Zadnje leto je Sebastian Dominko tisti, ki kroji sam vrh tenisa v Sloveniji in Evropi. Konec preteklega leta je postal državni prvak do 18. let in od takrat se strmo vzpenja tudi v Evropi in svetu. Lani ob tem času se je pripravljal na drugo operacijo meniskusa. Prvo je opravil že februarja, naslednja ga je čakala 11. maja 2020.