Šport

FOTO in VIDEO: Nor podvig Rogliča, kljub tehničnim težavam krepko zmagal Giro

Uredništvo , 27.05.23 ob 18:01

Slovenski as je imel proti koncu neverjetno smolo, a je vseeno zmagal.

FOTO in VIDEO: Nor podvig Rogliča, kljub tehničnim težavam krepko zmagal Giro

Primož Roglič je prvič v karieri osvojil rožnato majico. Slovenski kolesarski as je pred skupno zmago na kolesarski dirki po Italiji. Kolesar ekipe Jumbo-Visma je namreč dobil odločilno, 20. etapo – 18,6 kilometra dolg gorski kronometer na Svete Višarje.

Preluknjana zračnica ga ni ustavila

Odlično predstavo na kronometru na Svete Višarje je kronal z etapno zmago, Geraint Thomas pa je za njim zaostal za 40 sekund. 33-letni slovenski šampion je v skupnem seštevku tako Valižana ugnal za 14 sekund.

Na dirki po Italiji je bila danes pred kolesarji zadnja resna etapa pred nedeljsko parado v Rimu. Na vrsti je bila vožnja na čas od Trbiža do Svetih Višarij (18,6 km) v neposredni bližini slovensko-italijanske meje. Vožnja je določila zmagovalca med slovenskim asom Primožom Rogljičem in britanskim zvezdnikom Geraintom Thomasom.

Zaradi neverjetne smole na koncu se je zdelo, da bo izgubil zaradi težav z verigo. Vendar je v zadnjem delu pospešil in z izjemno predstavo ugnal vso konkurenco ter prišel do rožnate majice.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je bil sicer danes junak številka ena na Višarjah. To je bilo jasno že po bežnem pogledu na gruče slovenskih navijačev v Trbižu in na Svetih Višarjah še pred nastopom 33-letnega Kisovčana. Rojaki so mu namreč blizu slovensko-italijanske meje v predzadnji etapi Gira pripravili veliko veselico.

Veliki petek
Dan žalovanja: Dan, ko je trpel in umrl na križu
map beljakovine
Vse, kar morate vedeti o MAP beljakovinah!
Lajfstajl
Vse, kar morate vedeti o MAP beljakovinah!
Oglasno Sporočilo, Danes ob 08:00