Mariborski šampion, Branikovec Enej Marinič je po lanskem tretjem mestu na tekmovanju za Grand Slam v Abu Dhabiju znova osvojil medaljo na velikem tekmovanju Ijf tour, tokrat prvo na Grand Prix, ki je bil na sporedu ta vikend v Linzu v Avstriji.

Na tekmovanju se je srečal tudi s starimi znanci

V Linzu se zbralo 455 judoistk in judoistov iz 72 držav. V močni konkurenci je zadnji dan ponovno zablestel Enej Marinič v kategoriji nad 100 kg, saj je osvojil bronasto medaljo po izjemnem dnevu, v katerem je klonil le proti kasnejšemu zmagovalcu, dvakratnem olimpijskem in svetovnem prvaku Lukasu Krpaleku.

Enej je tekmovanje je začel silovito, ko je brez težav, v manj kot minuti nadvladal predstavnika ZDA Christiana Konovala. V naslednjem boju ga je pričakal stari znanec, Nemec Erik Abramov. Tudi tokrat se je borba končala z metom za Ippon.

Sledila je četrtfinalna borba z aktualnim olimpijskim prvakom Čehom Lukasom Krpalekom. Enej je borbo začel dinamično in s tem prisilil svojega nasprotnika do kazni. Minuto pred koncem je po Enejevi izvedbi tehnike, Čeh izkoristil trenutek njegove nepozornosti in borbo zaključil v parterju.

Po porazu se je bilo potrebno hitro zbrati in pripraviti na popravne boje. Borba je bila zahtevna, brez kazni in brez predčasnega zaključka. Met za Wazari je zadostoval za uvrstitev v finalne boje.

Finalni del se je pričel po daljšem premoru. Najtežja kategorija je bila na vrsti na zaključku tekmovanja. Nervoza je naraščala v pričakovanju borbe, še bolj pa se je dvignila, ko sta tako Enej kot njegov nasprotnik Madžar Sipocz imela vsak po dve kazni. “Šlo je za taktično in premišljeno borbo. Po natanko dveh minutah borbe, se je madžarski predstavnik našemu približal, ta pa je borbo zaključil s še enim Ipponom in glasnim vzklikom sreče,” so sporočili iz kluba.

Bron gre v Maribor

“Občutki ob tej kolajni so res dobri, saj se vidi, da se je ves vložen trud obrestoval. Trenutno sem še res brez besed, ker še nisem čisto dojel kaj se je zgodilo. Težko določim najtežjo borbo danes saj so bile borbe z Čehom, Slovakom in Madžarom res naporne. Samo spomnil pa se jih bom še dolgo. S Krpalekom se dosti borim na pripravah, tako da sem vedel, da tukaj nekaj pretiranega taktiziranja ni. Na blazino sem šel s planom, da ga vržem. Ta medalja je dala veliko energije za prihodnost. Bom pa moral sedaj še bolj stisniti na treningih in dvigovati formo. Prvo me sedaj čaka Grand Slam v Astani, za tem pa še evropske igre,” je povedal po tekmovanju.

Po napornem dnevu ima Enej Marinič, skupaj s trenerjem Darkom Musičem in celotnim klubom Branik Maribor, v žepu bronasto medaljo in obilico točk v boju za uvrstitev na olimpijske igre.