V Ljudskem vrtu so začeli s pripravami na spomladanski del prvenstva.

Ekipa NK Maribor se po premoru vrača na nogometne zelenice. Danes so opravili prvi uradni trening na domačem terenu Ljudskega vrta.

Nogometaši se vračajo spočiti

Premor so vijoličasti v večini izkoristili za počitek in na priprave prihajajo pripravljeni na nove izzive. Jasmin Mešanović je dejal, da je bil letošnji premor nekoliko mirnejši: »Imamo 9 točk prednosti pred nasprotniki, a priprave vseeno jemljemo resno – kmalu sledijo kvalifikacije za evropske tekme in ne smemo počivati na lovorikah.« Splošno vzdušje v ekipi je zagnano, velika želja je zmaga na prvi tekmi in nadaljevanje v triumfalnem vzdušju. V jesenskem delu so nogometaši zabijali v povprečju 2,9 gola na tekmo – v 28 letih v zgodovini slovenske prve lige takšnega povprečja še ni bilo. Mariborčani si tudi v nadaljevanju želijo takšne dinamike.

Priprave bodo potekale v ustaljenem ritmu

Priprave na pomladanski del sezone so v klubu že rutinske – prvi teden trenirajo v Ljudskem vrtu, zatem odidejo v Moravske toplice in kasneje v Turčijo. Dino Hotić pravi, da v tem ne vidijo monotonosti, marveč prednost, da natanko poznajo potek in cilje treningov: »Komaj čakamo Turčijo, saj se takrat vsi napori zmanjšajo, veliko več je tekem in iger na treningih.« Pozorni bodo tudi, na kakšnih igriščih bodo trenirali in da bodo pazljivejši z igralci, ki imajo za seboj že veliko priprav in tekem. Marcos Tavares in Saša Ivković se bosta treningom pridružila kasneje.

Načrtujejo serijo zmag

Nogometaši so na vrnitev na igrišče že komaj čakali. Prva polovica sezone je bila, kar se tiče rezultatov in forme odlična. Milanič pravi, da je primarna želja, da nadaljujejo s serijo zmag, ki so jo že začrtali. Lanske zimske priprave so bile težavne, predvsem kar se tiče poškodb in vremenskih razmer, zato letos želijo več pozornosti nameniti zdravju nogometašev. Hotić je dodal, da morajo biti samozavesti in premišljeni: »Cilj je, da tudi zaradi vse boljše konkurence trdo treniramo na pripravah in potem pokažemo, česa smo sposobni. Naredili bomo vse, kar se da in gremo veselo v drugo sezono.«

Sprememb v ekipi za zdaj ne napovedujejo

Zaenkrat ostaja zasedba enaka, kot je bila v jesenskem delu prvenstva, kar nogometašem predstavlja prednost. Vedo, kako ekipa funkcionira, poznajo način igre in sledili bodo že predhodno zastavljenim ciljem. Želje nogometašev so čim manj poškodb in čim boljši rezultati. V novem delu sezone bodo priključili štiri mladince, kar pomeni, da bo skupina zelo velika. Milanič je sicer namignil, da »se bo v prihodnosti kaj postorilo, da bo skupina manjša.« Dodal je še, da sta s športnim direktorjem Zlatkom Zahovičem kadrovski načrt pripravila že ob koncu prvega dela prvenstva, vendar tisti, ki so igrali glavno vlogo v moštvu, zagotovo ostajajo.